Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriminalizaciji pomoraca

Potresno pismo kapetana koji sedam mjeseci leži u zatvoru: "Nevin sam u pritvoru s ubojicama, teroristima, krijumčarima droge"

Aktualno Galerija Pismo kapetana Marka Bekavca 2 Pismo kapetana Marka Bekavca 2 Foto: DNEVNIK.hr Pismo kapetana Marka Bekavca Pismo kapetana Marka Bekavca Foto: DNEVNIK.hr Cruise seminar u Dubrovniku - 4 Cruise seminar u Dubrovniku - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Pismo kapetana Marka Bekavca Pismo kapetana Marka Bekavca Foto: Dnevnik Nove TV +10 Cruise seminar u Dubrovniku - 2 Galerija 1/15 >>
U Dubrovniku se okupilo stotinjak pomoraca iz Europe koji plove na brodovima za kružna putovanja. Sudjeluju na međunarodnom Kruzing seminaru u organizaciji Sindikata pomoraca. Sindikat je s juga Hrvatske još jednom uputio i apel u slučaju kapetana Bekavca koji je zatvoren u Turskoj, a danas je objavljeno i njegovo otvoreno pismo.

I danas u Gružu kruzer. Kad krene sezona rijetki su dani kada brodovi ne uplovljavaju u Dubrovnik, a u grad je stiglo i stotinjak pomoraca iz regije i Europe koji raspravljaju o brojnim važnim temama i dijele iskustva, kako časnici tako i zapovjednici brodova na kružnim putovanjima.

Bila je ovo prilika razgovarati i o kriminalizaciji pomoraca. Još jednom stiže apel zbog splitskog kapetana Marka Bekavca koji je zatvoren u Turskoj. Njegova obitelj danas je objavila i otvoreno pismo koje je poslao.

"Pod punom odgovornošću tvrdim da sam uhićen nevin i stavljen u pritvor u Ankari s ubojicama, teroristima, krijumčarima droge i sličnima", stoji u pismu.

Pročitajte i ovo Dalibor Matanić - 3 Šutnja u policiji Zapeo slučaj Matanić: "Bez prijava i dokaza nema ni progona"

Pročitajte i ovo Vulkan u Indoneziji Stajala preblizu kratera Poginula snimajući selfie: Spotaknula se i završila na dnu kratera

Iz sindikata još jednom pozivaju ministarstvo da uputi notu Turskoj kako bi se proces ubrzao.

"Ono što je fokus sada je ubrzati istragu i dobiti prave detalje o slučaju da možemo dalje reagirati. Mi čekamo prvo slijedeće ročište i mi ćemo tamo biti prisutni, ići ćemo i kao sindikat ćemo pokušati poslati poruke i svjesnost o tom događaju i o kriminalizaciji pomoraca", rekao je za Dnevnik Nove TV Romano Perić iz Sindikata pomoraca Hrvatske.

Pročitajte i ovo Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić Liste za EU izbore Raspudići napustili stranku? "Ne znam što vam nije jasno"

Iz ministarstva vanjskih poslova kratko poručuju kako nemaju novih informacija o ovom slučaju. Ročište je u lipnju, a Bekavac je već sedam mjeseci u turskom zatvoru, izvijestila je novinarka Paula Klaić Saulačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene