Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi dan potrage

U SUZAMA Suprug kojeg je nestala Ivana optužila za sve: 'Ja vjerujem da su oni živi i zdravi i da će se pojaviti svakog trena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na terenu su sve raspoložive snage. Nema očevidaca koji su vidjeli Ivanu od kad je nestala.

22:25 - Ivanina rodbina u Otoku kod Vinkovaca, odakle je rodom, kaže da im se nije javila.'Ne ide mi u glavu da bi mogla nešto takvo učiniti', kaže Ivanina strina. Ivanina je majka zbog šoka završila na infuziji. Brat Igor Lojna rekao je za emeđimurje rekao da mu se sestra nije javljala i vjeruje da se 'samo sklonila'. Sestra Ingrid dodala je da Ivanu traže na sve moguće načine, no zasad bez uspjeha. 'Mobitel joj je i dalje isključen', rekla je.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Nestala Danka Ilić Utrka s vremenom Potraga za nestalom djevojčicom Dankom: "Jedan pravac istrage još uvijek nije isključen"

17:30 - Majka je prije nestanka na svom Facebook profilu objavila oproštajno pismo, u kojem sugerira kako će počiniti samoubojstvo te u smrt povući i svoga sina. Kao razlog je navela nesređene odnose sa suprugom.

A evo što on kaže o svemu. 'Totalno neočekivano, večer prije smo sve normalno razgovarali, tražili apartmane za more, gledali gdje ćemo, gdje najbolje za Patrika gdje su pješćane plaže', rekao je Valentin Fogadić u suzama za Vijesti Nove TV.

'Iznenadilo me to jako, ja vjerujem da su oni živi i zdravi i da će se pojaviti svakog trena, drugačije ne želim uopće pomišljati, nikakvu drugu soluciju', dodao je.

17:00 - Kako doznajemo od glasnogovornika PU međimurske, za nestalima još uvijek nema traga. Za pretragu jezera iz zraka angažiran je helikopter MUP-a, koji je poletio s uzletišta zmajarskog kluba 'Rode kod Preloga.

U poslijepodnevnim satima policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja pretraživat će područje uz desnu obalu starog toka rijeke Drave kod HE Čakovec.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za nestalom Ivanom i petogodišnjim Patrikom tragaju sve raspoložive policijske snage, a pomažu im pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čakovec, lokalni lovci i ribiči, doznaje se od međimurske policije.

'Usmjerili smo se na vodene površine, naročito jezera Donja Dubrava i Čakovec, čamcima. Tu je i sonar. U zraku leti službeni helikopter ministarstva unutarnjih poslova. Nastavljamo s mjerama traganja', rekao je Radovan Gaćal, glasnogovornik PU međimurske za Dnevnik.hr.

Jezero hidroelektrane pretražuje se mobilnim sonarom koji može detektirati automobil ukoliko se vozilo nalazi na dnu jezera.

Iako je, kako neslužbeno doznajemo, Ivana sa sobom od kuće ponijela određenu svotu novca, nije prešla ni jedan granični prijelaz niti je njezino vozilo zabilježeno na nekoj od naplatnih kućica, a mobitel je neaktivan.

MUČNI DETALJI POTRESNOG PISMA Tek kad je olakšala dušu nestala je s djetetom

Jučer je pregledan teren uz lijevu obalu rijeke Drave od Trnovca do Orehovice i od Orehovice do Otoka. Nema očevidaca koji su vidjeli Ivanu od kad je nestala.

Suprug nestale Ivane, Valentin Fogadić sa sestrom Renatom i bratom Robertom na terenu traga za nestalim Ivanom i Patrikom. Renata je došla iz Požege, a Robert iz Slavonskog broda, kako bi pružili potragu bratu Valentinu, inače pirotehničaru.

Posljednja zabilježena lokacija mobitela je u blizini Orehovice. No, odašiljač koji je 'uhvatio' lokaciju, pokriva i područje s druge strane Drave, a kad se tome dodaju i brojni puteljci između starog toka Drave i derivacijskog kanala, kao i sva polja i šume prema Totovcu, područje koje treba pokriti doista je veliko, a i zaraslom, piše List Međimurje.

Podsjetimo, Ivana je s 5-godišnjim sinom Patrikom nestala u noći s nedjelje na ponedjeljak iz obiteljske kuće. Opel Astrom, plave boje, registarskih oznaka ČK 783-GC, udaljili su se u nepoznatom smjeru.Ivana je visoka oko 170 cm, slabije tjelesne građe, kraće kestenjaste kose, dok je Patrik visok oko 120 cm, također slabije tjelesne građe i kraće kestenjaste kose', stoji u priopćenju PU međimurske.

I DALJE NI TRAGA Ostavila oproštajno pismo i otišla sa sinom

Mole se svi građani koji raspolažu bilo kakvim saznanjima o nestanku majke i sina ili ukoliko uoče osobe koje bi odgovarale njihovom opisu, da o tome odmah obavijeste policiju na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Oproštajno pismo koje upućuje na mogućnost oduzimanja svog i dječakovog života, Ivana je objavila na Facebooku, a možete ga pročitati ovdje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene