Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Moja jedina sreća kreće na put sa mnom'

I DALJE NI TRAGA Ostavila oproštajno pismo i otišla sa sinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak ujutro se na društvenim mrežama javio muškarac, navodno suprug žene koja je u noći s nedjelje na ponedjeljak oko 2 sata nestala iz obiteljske kuće s malodobnim djetetom, kazavši kako mu je potrebna pomoć u njihovom pronalasku.

22:12 - Potraga za Ivanom i malenim Patrikom prekinuta je zbog noći, potvrđeno nam je iz PU međimurske. Njima i dalje nema ni traga, kako ni automobilu u kojem su se odvezli. Potraga će biti nastavljena u utorak ujutro, a u planu je i pretraživanje čamcima. Potragu će sutra ujutro nastaviti i HGSS. 

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Zapljena u Međimurju pronašli im i oružje FOTO U velikoj akciji uhićena skupina koja je proizvodila izrazito opasnu drogu: "To je čista kemija!"

Već od ponedjeljka ujutro obaviještene su i ostale policijske postaje u Hrvatskoj.

Tijekom dana pretraženi su brojni rukavci i kanali, te područje oko hidroelektrane.

17:37 - Međimurska policija i dalje traga za 28-godišnjom Ivanom Fogadić koja je nestala s petogodišnjim sinom iz obiteljske kuće u čakovečkom naselju Totovcu, nakon što je na svom facebook profilu objavila oproštajno pismu u kojem najavljuje da će počiniti samoubojstvo te u smrt povući i svoga sina.

U međimurskoj policiji doznaje se kako u suradnji s kolegama iz varaždinske i koprivničko-križevačke policijske uprave intenzivno tragaju za majkom i dječakom. Oni su posljednji put viđeni u noći s nedjelje na ponedjeljak oko 2 sata, kada su obiteljskim automobilom "opel astra" sivo-plave boje čakovečkih registracija ČK783GC napustili kuću u Totovcu i udaljili se u nepoznatom smjeru.

Uoči odlaska Ivana Fogadić na svom je facebook profilu pod nazivom "Ivana Blackdiamond" objavila oproštajno pismu, u kojem sugerira kako će počiniti samoubojstvo te u smrt povući i svoga sina. Kao razlog je navela nesređene odnose sa suprugom.

Suprug Valentin, koji se s Ivaninim bratom Robertom i sestrom Renatom pridružio potrazi, novinarima je rekao kako ne zna razlog za ovakav njezin postupak.

Glasnogovornik međimurske policije Radovan Gačal potvrdio je kako je poruka shvaćena ozbiljno, te da su u potragu uključene sve raspoložive snage, među njima i pripadnici čakovečkog HGSS-a.

U jutarnjim satima policija je pretraživala područje uz rijeku Dravu oko Totovca, Kuršanca i Novog Sela na Dravi, dok su se poslijepodne policajci preselili nizvodno oko naselja Orehovica i derivacijskog kanala HE Čakovec.

Pismo koje je šokiralo javnost

Slučaj nestanka prijavljen je policiji koja je poduzela sve potrebne radnje za uključivanje u potragu te obavijestila Nacionalnu evidenciju nestalih osoba, doznajemo iz PU međimurske. 

'Policija intenzivno traga za nestalom ženom i njezinim djetetom. Prvih nekoliko sati je ključno u ovakvim situacijama, stoga se nadamo da će potraga biti uspješna', kazao nam je glasnogovornik PU međimurske, Radovan Gačal te dodao kako za sada nemaju novih informacija o nestanku te mole građane, ukoliko raspolažu s bilo kakvim informacijama, da se jave policiji na broj 192.

Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest o nestanku 29-godišnje Ivane Fogadić (1986.) i njenog 5-godišnjeg sina, Patrika Fogadića (2009.), oboje iz Totovca, Marka Kovača 18. Posljednji put viđeni su jučer (5. srpnja) na adresi prebivališta, kada su se u kasnim večernjim satima Opel Astrom, plave boje, registarskih oznaka ČK 783-GC, udaljili u nepoznatom smjeru.Ivana je visoka oko 170 cm, slabije tjelesne građe, kraće kestenjaste kose, dok je Patrik visok oko 120 cm, također slabije tjelesne građe i kraće kestenjaste kose', stoji u priopćenju PU međimurske. PU međimurska

 

Mole se svi građani koji raspolažu bilo kakvim saznanjima o nestanku majke i sina ili ukoliko uoče osobe koje bi odgovarale njihovom opisu, da o tome odmah obavijeste policiju na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Oproštajno pismo kojeg je ostavila na Facebook profilu asocira na kobni završetak:

'Na kraju uvijek ostavim osmijeh da sakrijem bol pred drugima... Ovo je sigurno posljednji takav osmijeh... Nema ih više i nikada ih više neće biti... Za početak se želim ispričati svojim roditeljima, za svaku besanu noć koju sam vam priuštila, za svaki pretrpljeni strah koji se pojavio...

Nemojte se ljutiti što sam vam ovo učinila i nemojte plakati... ovo je moj izbor, a vi niste i nikada nećete biti za ništa krivi, priuštili ste mi sve i više nego ste mogli, hvala vam na svemu i oprostite mi ako ikako možete, mada sumnjam da će to itko moći (pa niti ja sama) što sam vam uzela unuka...

Definitivno je istinita ona stara: Onaj kome pružiš još jednu šansu, sjebat će te gore nego prvi put.... jer je vježbao. Sorry stari potrošio si sve svoje šanse. Želim ti lijep život, nadam se da ćeš naći nekoga tko će biti sretan uz takav šljam od „čovjeka“.... (i da lijepo se provedi na godišnjem). I za kraj molim sve da mi oproste i nemojte žaliti za mnom, nema razloga. U životu sam napravila sve što sam htjela i što su mi mogućnosti dopustile, sad idem na neko bolje mjesto, bolje za mene!

Moja jedina SREĆA nije ništa od ovoga zaslužila, ali ipak kreće na put sa mnom, samo do dijela gdje nam se ceste razdvajaju... Njemu će tamo biti puno puno bolje! Znajte da budete imali jednog prekrasnog malog anđela smeđih očiju koji će se veselo igrati na oblacima, promatrati vas i smijati se na sav glas od srca kako on najslađe to radi i zna.', stoji u poruci koju je žena objavila na svojem Facebook profilu prije nego je nestala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene