Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpora smjenjenoj Jadranki Cigelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Nezavisni dragovoljci hrvatski i Zbor udruga grada Zagreba proisteklih iz Domovinskog rata dali su punu potporu nedavno smijenjenoj predstojnici Vladina ureda za udruge Jadranki Cigelj i pozivali Vladu na preispitivanje odluke.

Predsjednica Udruge Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih Slavica Hruškar izjavila je na konferenciji za novinare kako je Jadranka Cigelj autentična žrtva Domovinskog rata koja je doživjela mučenja po srpskim logorima u BiH, dodajući kako se radi o osbi koja je za svoj rad dobila mnogobrojna priznanja.

Pročitajte i ovo Uhićenja zbog napada u Vukovaru Izražavaju podršku žrtvama Ženske udruge: "Napad na djecu u Vukovaru motiviran je nacionalnom mržnjom" Poziv u blagdanskoj misiji: Dvjema šibenskim udrugama pripremili su pravo blagdansko iznenađenje - 15 Poziv Domagoja Mikića Veliko iznenađenje za dvije udruge koje pomažu djeci s teškoćama i trebaju pomoć: "Ako se ugase, neće biti potpore od nikuda, oni spašavaju našu djecu"

'S njom smo puno surađivali, bili smo neugodno iznenađeni i šokirani kada smo doznali za tu odluku', rekla je Hruškar.

Naročito, istaknula je, osuđujemo postupke nekih udruga koje su sporni upitnik same sastavile, te s njim napravile pomutnju o kojoj pišu i novine.

'Taj je slučaj i napad na Domovinski rat', ocijenila je Slavica
Hruškar, pozivajući još jedanput Vladu da preispita svoju odluku.

Vlada je u četvrtak po hitnome postupku razriješila Jadranku Cigelj zbog upitnika koji je ona, kako je objašnjeno, bez znanja Vlade poslala članovima Vijeća za razvoj civilnog društva radi njihove sigurnosne provjere.

Na Danima udruga, također u četvrtak, dio nevladinih udruga
zahtijevao je smjenu Jadranke Cigelj te su dijelili upitnik
'Sigurnosno-obavještajne agencije' koji su sami izradili i koji, kako ističu, sadržava šaljiva pitanja kojima su htjeli upozoriti na besmislenost angažiranja tajnih službi u provjeri članova Vijeća za razvoj civilnog društva.

Nakon što je Vlada smijenila Jadranku Cigelj, nevladine udruge (GONG, Centar za mirovne studije i Zelena akcija) reagirale su ocjenjujući kako je Vlada upitnik krivo protumačila i njegovo autorstvo krivo pripisala Jadranki Cigelj, čiju su smjenu tražile i prije, a ne samo zbog sigurnosne provjere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene