Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izborna križaljka u Istri

Potpisan Sporazum za lokalne izbore za Grad Pulu između koalicije IDS-HNS i Zajednice Talijana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sporazum o suradnji na predstojećim lokalnim izborima za Grad Pulu potpisali su danas predstavnici Zajednice Talijana i koalicije IDS-HNS.

Ustvrdivši kako se potpisivanje sporazuma s IDS-om događa po treći put te kako su dosadašnja iskustva bila pozitivna, predsjednik pulske Zajednice Talijana Fabrizio Radin istaknuo je kako očekuje najmanje dva vijećnika u gradskome vijeću.

"Suživot, tolerancija i multikulturalnost temeljne su vrijednosti koje zagovara IDS i zato sam ponosan što je Pula često istaknuta kao svijetli primjer poštivanja ljudskih prava, ne samo na području Hrvatske, već i u široj regiji", poručio je pulski gradonačelnik i potpredsjednik IDS-a Boris Miletić dodavši su "njegova vrata uvijek bila otvorena za sve građane Pule premda je prema pripadnicima manjina uvijek imao poseban senzibilitet.

Saborski zastupnik i predsjednik pulskog IDS-a Valter Boljunčić kazao je kako je potpisivanje sporazuma zapravo logičan slijed politike IDS-a, odnosno politike zagovaranja poštivanja ljudskih i prava nacionalnih manjina.

"IDS se uvijek zalagao za poštivanje ljudskih prava, a to se prije svega odnosi na prava svih nacionalnih zajednica. Suživot, multietičnost i pravo na dvojezičnost više su od potpisa. U Istri je to ukorijenjeno u način života", zaključio je Valter Boljunčić. (Hina)

Pročitajte i ovo Marin Lerotić "Nerad i pasivnost" Saborski zastupnik napušta svoju stranku, objasnio i zašto: "Loše stvari se događaju zato što dobri ljudi šute" Slika nije dostupna Tko kontrolira najviše novca? TO SE ZOVE MOĆ!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene