Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijun Hrvata u 'crvenom'

Postoji li alternativa životu u minusu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od milijun Hrvata živi u minusu! Ako se prepoznajete u toj priči, onda bi vam sljedeći prilog mogao dobro doći. Pokušali smo odgonetnuti kako se dovesti, ako ne u plus, onda barem na nulu. Jer od minusa najbolje žive banke, a ne vi.

Godišnji odmori, nova odjeća, školske knjige ili neplanirani troškovi mnoge građane prisiljavaju na život u minusu. Dok čeka u redu za udžbenike, o svom minusu razmišlja i Ljiljana. Nije kaže u velikom, ali svejedno je brine. 'Ne znam, valjda ćemo s vremenom to riješiti', rekla nam je Ljiljana Kakarić. Slavica s druge strane priznaje da je poprilično ispod nule na tekućem računu. Suprug ima malu plaću, a ona je nezaposlena. S dva školarca, život bez minusa kaže, jednostavno nije moguć.

Pročitajte i ovo Ograničenja vode u Španjolskoj - 4 Katalonija na udaru Izvanredno stanje zbog najveće suše u povijesti: Spremaju se ograničenja potrošnje vode Ilustracija Podaci HNB-a Evo koliko Hrvati imaju na štednji, objavljena je i brojka milijunaša, njihov novac premašuje 2,4 milijarde eura

'Pokušamo, ali je nemoguće. Zašto? Jednostavno, ne ide, takvi su uvjeti. Kamatu platiš, i to je to. Drugačije ne ide', objasnila nam je Slavica Kurtušić. Savjetnici kažu, trebalo bi barem pokušati. Plaćanje gotovinom, plansko kupovanje i praćenje troškova dobar su početak. 'Kod cjenovno zahtjevnijih artikala potrebno je koristiti kartice tekućeg računa gdje možete na više rata platiti bez kamata, odnosno kad je riječ o artiklima koji su nam svakodnevno potrebni, orijentirati se malo više na akcije', naglasio je Goran Bakula iz NHS-a.

Pripaziti na troškove itekako se isplati, jer najskuplji krediti upravo su popularni minusi. Kamata ide i do 15 posto. Prema nekim računicama na odobren minus od 10 tisuća kuna - banka na godinu zaradi oko tisuću i pol kuna vašeg novca. Novca koji ste mogli potrošiti za recimo udžbenike i školske potrepštine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene