Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cirkus u visokom domu

Milanović ipak stigao u Sabor: Na izvanredno zasjedanje dovukao ga je Zekanović

Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 7
Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 7 Damjan Tadic/Cropix
Aktualno Galerija Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 7 Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 7 Foto: Damjan Tadic/Cropix Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 6 Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 6 Foto: Damjan Tadic/Cropix Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 5 Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 5 Foto: Damjan Tadic/Cropix Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 4 Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 4 Foto: Damjan Tadic/Cropix +2 Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 3 Galerija 1/7 >>
Predsjednik Republike Zoran Milanović tražio je izvanrednu sjednicu Sabora na zahtjev oporbe. Iako je rekao da njemu ondje kao predsjedniku Republike nije mjesto, ipak se pojavio u visokom domu. Doduše, u malo drugačijem izdanju.

Zastupnik vladajuće većine Hrvoje Zekanović opet je donio predsjednika Republike Zorana Milanovića u Sabor.

Uoči početka izvanredne sjednice izveo je novi performans i za govornicu postavio predsjednika od kartona s natpisom "Nisam došao jer se bojim replika".

Prošli put Zekanović je Milanovića dovukao u Sabor u studenome prošle godine na sjednicu saborskog Antikorupcijskog vijeća.

Kartonskom čovjeku s Pantovčaka društvo su tada također u tvrdom papirnatom izdanju pravili i čelnik Mosta Božo Petrov te dvojica bivših Mostovih ministara Tomislav Panenić i Slaven Dobrović.

Pročitajte i ovo Stiže novo nevrijeme Pripazite Civilna zaštita poslala poruku građanima: "Pratite naša upozorenja, prognoze i podatke"

Pročitajte i ovo Ilustracija Sredina ljeta Stiže vikend, hoće li biti kupanja: Provjerite je li promjena vremena utjecala na temperaturu mora

Sabor je u petak počeo trodnevnu izvanrednu sjednicu na temu štrajka u pravosuđu i plinske afere, koju je Milanović zatražio na zahtjev oporbe.

Nakon što je u srijedu rekao da očekuje Milanovića na izvanrednoj sjednici s obzirom na to da je predlagatelj, predsjednik Sabora Gordan Jandroković u četvrtak mu je i službeno uputio poziv da dođe na sjednicu i obrazloži dvije točke, no Milanović je takvu mogućnost odbacio.

"Predsjedniku u Saboru nije mjesto, što bih radio tamo?", kazao je Milanović.

Zahtjev predsjednika Republike za izvanrednom sjednicom premijer Andrej Plenković nazvao je "politikanskom, pristranom i praktički potpuno oporbenom inicijativom".

Milanovićev zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice presedan je u 30-ak godina modernog hrvatskog parlamentarizma i korištenje ustavne ovlasti koju do sada nitko nije koristio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene