Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIZARAN SLUČAJ

Varaždinski poštar koji nije zvonio dvaput: "Bizarno. Ako ti se ne da raditi, nemoj raditi. Ovako si samo napravio štetu i ugledu i svima"

Aktualno Galerija Dostava pošiljaka: Ilustracija - 4 Dostava pošiljaka: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dostava pošiljaka: Ilustracija - 2 Dostava pošiljaka: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dostava pošiljaka: Ilustracija - 3 Dostava pošiljaka: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dostava pošiljaka: Ilustracija - 1 Dostava pošiljaka: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Galerija 1/6 >>
Zamislite da čekate mirovinu, paket ili čestitku koja nikako da dođe. Trebala su puna dva mjeseca da se pronađe krivac za to. On je nitko drugi nego, očito, lijeni poštar. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

Varaždinski poštar nije zvonio dvaput, čak ni jednom jer do vrata nije ni došao. Umjesto u sandučić, poštu je bacio u šumu.

"Mislim, nije mi jasno zbog čega je bacio, koji bi razlog mogao biti. Valjda mu se nije dalo raznositi", rekao je jedan Varaždinac.

"Zato što je pametan. Mala plaća, pa se ne želi truditi", rekao je stanovnik Varaždina.

Nije se potrudio dostaviti poštu, ali se potrudio krivotvoriti potpise primatelja. U šumu je dostavio čak 168 paketa, pisama, čestitki. Zbog toga mu prijeti kazna do tri godine zatvora.

"S obzirom na to da je optužnica potvrđena, slijedi provođenje glavne rasprave pred sudom u Varaždinu, nakon koje će sud donijeti svoju presudu", rekao je glasnogovornik varaždinskog ŽDO-a Darko Galić.

Tessa Bulić Farkaš radi ovaj posao devet mjeseci. Dostavi 300 do 1500 pošiljki na dan. Ovakvo ponašanje sada već bivšeg kolege je, kaže, šokira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NIJE MU SE DALO Podignuta optužnica protiv poštara: Bacio pošiljke u šumu pa se potpisao umjesto primatelja

Pročitajte i ovo Vatreni i turizam: Ilustracija - 2 VELIKO ZANIMANJE Uspjeh Vatrenih mogao bi dati vjetar u leđa i domaćem turizmu: Internet eksplodirao od pretraživanja pojma "Hrvatska"

"Bizarno. Ako ti se ne da raditi, nemoj raditi. Ovako si samo napravio štetu i ugledu i svima. Svi mi izgledamo loši, a zapravo je jedan pojedinac takav", rekla je Tessa.

Ako nikoga nema kod kuće, zove ili ostavlja ceduljicu.

"Ako su sudske preporuke, ako je naslovljeno na ime i prezime samo, ta osoba može potpisati. Nemamo što ni mi potpisivati, ni obitelj, ni prijatelji, nego osoba na koju je naslovljeno", rekla je Tessa.

Građani imaju razna iskustva. "Svakodnevno iz Varaždina do mojeg mjesta putuje pošta čak sedam dana", rekao je Varaždinac.

"Pa da, u ovo vrijeme božićno i novogodišnje, mislim da je to do strane ogromne količine pošiljaka, a male količine ljudi", rekla je stanovnica Varaždina.

"Neke i nisu došle. Dobila sam i prazne pakete. Svega ima na ovom svijetu", rekla je Varaždinka.

Ali to da netko dostavlja na šumsku adresu, to još nismo čuli.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene