Izglasavanje Izmjena i dopuna Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u Saboru danas je bilo popraćeno burnim sukobima.


Kaos u Saboru obilježio je današnje glasanje o Izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Prvo je predsjedavajući Gordan Jandroković podijelio hrpu opomena nizu zastupnika koji su htjeli govoriti pravdajući to povredama Poslovnika, s čime se Jandroković nije složio ustvrdivši da je riječ o replikama.

Vezani članci Ilustracija Objavljeno koliko je danas novozaraženih u Hrvatskoj: Preminulo pet osoba Marija Selak Raspudić i Marin Miletić Žestoka poruka iz Mosta: "Hrvatska šakom i kapom donira višak cjepiva - tko obavlja takve procjene i razbacuje se našim novcem?”

Potom su se mogli čuti i povišeni tonovi, pa je tako zastupnica Marija Selak Raspudić u jednom trenutku vikala da je iznesu van, Jandroković je vikao na Miru Bulja koji se šetao sabornicom i upućivao komentare, a Nino Raspudić se na koncu raspravljao s Peđom Grbinom. 

Jandroković je na kraju apelirao: "Padaju teške riječi, javnost nas gleda, molim da se ponašamo u granicama civiliziranog."

"Ovo smo jako loše napravili, okrenuli smo sve kontra sebe", rekao je potom Mostov Nikola Grmoja svojoj kolegici Selak Raspudić, ne znajući da su mikrofoni ostali uključeni. "Nismo", odgovorila mu je ona.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju