Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U gradu pod Marjanom

Poskupljuje odvoz smeća, a građani se guše od smrada: "Tjera na povraćanje. Sigurno mi se ne plaća nešto što smrdi"

Aktualno Galerija Spremnici za otpad - 1 Spremnici za otpad - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Spremnici za otpad - 2 Spremnici za otpad - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Spremnik za otpad - 3 Spremnik za otpad - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Spremnik za otpad - 4 Galerija 1/4 >>
U Splitu je poskupio odvoz smeća za 58 centi po članu kućanstva. No, pri samom spomenu smeća Splićani prvo pomisle na smrad koji se sve više širi iz novih golemih polupodzemnih spremnika koji se gotovo uopće ne peru. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Najave skupljeg odvoza smeća u Splitu automatski su pokrenule komentare o nepodnošljivom smradu iz polupodzemnih kontejnera u gradu pod Marjanom.

U bunkere, kako ih zovu, stane baš puno smeća, koje se cijedi u dno spremnika. Osobito su se žalili na maloj tržnici na splitskom Sućidru. Neki tvrde da se u spremnike baca i meso i riba iz obližnjih trgovina, a kada to još sunce ugrije...

Građani su ogorčeni, kažu, smrad je takav da tjera na povraćanje, a ljudi bježe jer kad dođu osjete taj smrad, koji smrdi cijeli dan. Blizu je i dječje igralište, a ne samo tržnica, upozoravaju. Smatraju kako bi rješenje bilo da se peru vreće i češće prazne spremnici.

Pročitajte i ovo Mobitel Tko stoji iza svega? Policija traži autore poruka koje su širile paniku zastrašujućom brzinom, ovako ih mogu pronaći: "Krenulo je od dobronamjernog upozorenja..."

Pročitajte i ovo Restoran u Rijeci - 2 Trovanje u Rijeci Policija opet u restoranu, pogledajte što su sve odnijeli: "Gost je sam otvorio mineralnu i natočio u čašu, kad je popio istog momenta je povratio"

Međutim, Čistoća sada stiže s novim, višim cijenama odvoza. Obitelj s pet članova mjesečno će plaćati oko 10 eura.

''Da bismo povećali kvalitetu usluge i odvajanja svih vrsta otpada“, objašnjava poskupljenje direktor tehničke službe čistoće Split Davor Polić. Što se tiče smrada, u Čistoći ističu da su na najgorim lokacijama kao tržnice počeli prati spremnike.

Splićani se nadaju da će tome doista biti tako jer, kako kažu, sigurno im se ne plaća nešto što smrdi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene