Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani protiv pretovara

Eskalirali problemi s otpadom u Splitu, Puljak: "Najveći problem su sindikati koji izgleda nagovaraju radnike Čistoće da idu u štrajk"

Aktualno Galerija Ivica Puljak, gradonačelnik Splita - 3 Ivica Puljak, gradonačelnik Splita - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Puljak, gradonačelnik Splita - 2 Ivica Puljak, gradonačelnik Splita - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Puljak, gradonačelnik Splita - 1 Ivica Puljak, gradonačelnik Splita - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mario Jurič Galerija 1/4 >>
Ne stišava se buna građana splitskog Spinuta zbog odluke Grada da upravo kod njih organizira pretovar otpada. Problem je eskalirao, a u ponedjeljak navečer održava se sastanak s gradonačelnikom jer građani ne odustaju od svojih zahtjeva da se taj otpad prikuplja negdje drugdje.

Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič o problemima koji su nastali u Splitu razgovarao je sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom, koji navodi da razgovor protječe u mirnoj atmosferi.

"Ima otvorenih pitanja s njihove strane, mi ih argumentiramo. Ovo je rješenje koje smo predložili i tražimo zajedničko rješenje koje je najbolje za sve nas", rekao je Puljak i dodao da je prijedlog Grada daljnji razgovor o otvorenim pitanjima koje građane muče, kao i nesporazumi koji su se dogodili.

"Ja bih istaknuo da su najveći problem Grada Splita i otpada u ovom trenutku - izgleda da sindikati radnike Čistoće nagovaraju da idu u štrajk i da u sljedećem periodu praktički prije same sezone paraliziraju grad", navodi Puljak.

"Mi mislimo da za štrajk nema razloga. Radnici Čistoće imaju najbolje kolektivne ugovore u Hrvatskoj, prosječna plaća komunalnih radnika je 10.500 kuna, a vozača 11.500 kuna. U nekim slučajevima to zna doći do 14 i 15 tisuća", dodao je.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan Burna sjednica "Nećemo dozvoliti nikakav otpad i da smeće dolazi do vrata kuća": Splićani žestoko kritiziraju lokalne vlasti

"Mi im nudimo povišicu od 6 posto i mislimo da je to nešto što je primjereno u ovom trenutku, kao i svim ostalim radnicima u Gradu Splitu i mislimo da nema razloga da se ide u štrajk i da se paralizira grad", istaknuo je Puljak.

Hoće li se dogoditi prizori poput zagrebačkih?

Na pitanje mogu li se Splitu dogoditi prizori kakvi su viđeni u Zagrebu, Puljak odgovara: "Nažalost, izgleda da sindikati nagovaraju radnike na to, a mislim da oni imaju dosta dobre uvjete za rad."

"Mi uvijek mislimo da su plaće svih nas male i da ih treba povećavati, ali ono što mi možemo jest povećati ih za šest posto", rekao je Puljak.

Što se tiče Spinuta i povlačenja odluke Gradskog vijeća o pretovaru, Puljak kaže kako razgovaraju s građanima.

"Pokušavamo odgovoriti na njihova otvorena pitanja kako bismo shvatili u čemu je problem kod toga. Grad Split mora se čistiti, naročito centar grada. Ovo je problem za nekoliko kotara, mi moramo pronaći rješenje koje se odnosi na centar grada, naročito u ljetnim mjesecima", kazao je Puljak i dodao kako je ovo privremeno rješenje, dok će se trajno rješenje pronaći gradskim projektima u budućnosti.

Pročitajte i ovo Maris Špero, Predstavnica GI Stop spalionice REBRO Izašli na ulice Bijesni stanovnici Maksimira prosvjedovali protiv spalionice na Rebru: "Nadamo se da će ljudi potpisati peticiju protiv ovog monstruoznog projekta"

"Grad se mora čistiti, želimo da grad bude čist i lijep. Lani tijekom ljetne sezone to nije bilo optimalno riješeno, sada tražimo bolje rješenje", zaključio je Puljak

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene