Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod Gline i Jasenovca

Policija spasila živote migranata, među njima petnaestero djece: "Bili su u lošem stanju, iznemogli i bez zraka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju navečer na području Gline su uhvaćeni 36-godišnji krijumčar i njegova 34-godišnja suputnica koji su u kamperu prevozili 12 migranata - tri muškarca, dvije žene i sedmero djece.

Policajci su u nedjelju navečer u mjestu Prekopa na području Gline prilikom kontrole kampera poljskih registarskih oznaka u prtljažnom prostoru koji je moguće otvoriti samo sa vanjske strane, pronašli i vjerojatno spasili živote 12 migranata iz Iraka. Radi se o tri muškarca, dvije žene, i sedmero djece.

Pročitajte i ovo Ocean Viking Pet dana u nevolji Medicinski brod spasio 29 migranata i otkrio jezivu činjenicu: "Premda su bile svjesne težine situacije, pomorske vlasti nisu pomogle osobama u čamcu" Šverc migranata, ilustracija - 2 pokušaj krijumčarenja ljudi Nevjerojatni prizori s juga Hrvatske: U tovarnom dijelu kamiona nagurane 24 osobe, među njima žene i djeca

"U trenutku otvaranja prtljažnog prostora, osobe su se nalazile u lošem stanju, umorne, iznemogle i bez zraka te im je odmah ponuđena liječnička pomoć", priopćeno je iz PU sisačko-moslavačke.

Svi su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za azilom. Pet članova obitelji smješteno je u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Kutinu, a sedam članova obitelji smješteno u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

36-godišnji vozač kampera i njegova 34-godišnja suputnica, oboje državljani Poljske, uhićeni su i pritvoreni.

Kod Jasenovca zatečeno 19 migranata

Dva dana ranije, u petak, u večernjim satima policajci iz Novske su kod mjesta Mlaka u općini Jasenovac zatekli 19 osoba kojima je bila potrebna medicinska pomoć. Radilo se o pet muškaraca, šest žena i osmero djece, svi državljani Iraka, koji su se nalazili u lošem zdravstvenom stanju i za koje je utvrđeno da su stigli iz BiH.

Kako bi im što prije bila pružena liječnička pomoć, policajci su ponudili vodu ženama i djeci koji su bili dehidrirani, dok su osobe koje su bile u najlošijem zdravstvenom stanju sa službenim vozilom prevezli ususret vozilima Hitne medicinske pomoći, odnosno do mjesta gdje vozila imaju pristup.

Žene i djeca su prevezeni u Opću županijsku bolnicu Pakrac i Opću bolnicu Sisak. Svi su izrazili namjeru za traženjem azila te su po otpuštanju iz bolnica smješteni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene