Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAPAD U POKUŠAJU

POLICIJA POTVRDILA Pedofil iz Sesveta nalazi se u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se među stanovnicima naselja u kojem je napadnuta djevojčica proširila vijest da je uhićeni manijak pušten, policija kaže da je on predan pritvorskom nadzorniku.

Osumnjičenik za napad na dijete u Sesvetama predan je pritvorskom nadzorniku, potvrđeno nam je u PU zagrebačkoj. 

Riječ je o dvadesetdevetogodišnjem muškarcu koji je u srijedu navečer, oko 20 sati, napao djevojčicu dok je ulazila u zgradu u kojoj živi. Policija ga sumnjiči za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, a potvrđeno nam je da se radi o djelu u pokušaju.

Dob djeteta nije objavljena, a među stanovnicima tog sesvetskog naselja govori se da je riječ o djetetu koje ide u osnovnu školu, vjerojatno mlađem od devet godina. 

Iako se pojavila informacija da je policija dvadesetdevetogodišnjaka pustila, službena informacija iz policije to demantira.

Pritvorenika bi trebalo ispitati Državno odvjetništvo, nakon čega će biti odlučeno hoće li biti predan sudu, što će se vjerojatno znati tijekom dana. 

Fotografija uhićenog manijaka od četvrtka kruži društvenim mrežama, a na slučaj su roditelje upozorili i nastavnici obližnje osnovne škole.

Postoji nekoliko verzija ovog događaja, pa se tako govori da uhićeni muškarac živi u naselju koje se nalazi nedaleko od zgrade u kojoj je napadnuta djevojčica i da je već poznat policiji po sličnim djelima, no policija to nije potvrdila. 

Dijete su od manijaka spasili susjedi koji su ga zadržali do dolaska policije. 

Kazneni zakon propisuje da se osoba koja "izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom mlađim od petnaest godina uz primjenu sile ili prijetnje...", kažnjava zatvorom od tri do 15 godina. Za bludnu radnju pod istim uvjetima propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene