Policija je jučer objavila kako je privela jednu osobu osumnjičenu za požare na Čiovu. Sada je objavila detalje uhićenja.

Galerija


Policijski službenici Policijske postaje Trogir objavili su kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim državljaninom Njemačke da bi dan poslije objavili ispravak da je riječ o Hrvatu s prebivalištem u NjemačkojSumnjiči se da je 13. rujna 2020. na području Čiova u Okrugu Gornjem izazvao četiri požara na otvorenom prostoru u blizini kuća.

Vezani članci Policija pronašla gotovo kilogram marihuane i speeda Pao diler s područja Solina: Policija kod njega pronašla gotovo kilogram marihuane i speeda Upaljač u ruci, ilustracija Drama kod Sinja: Muškarac se polio benzinom i prijetio da će se zapaliti

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te je predan pritvorskom nadzorniku, objavila je PU splitsko-dalmatinska. 

U gašenju četiriju požara je sudjelovalo 120 vatrogasaca sa 31 vozilom, dok su im iz zraka pomagala dva kanadera i air tractor.

Samo u prvom požaru, koji je buknuo nešto prije 16 sati na Pivetovoj Glavici, izgorjelo je devet hektara borove šume, a u ostala tri požara, koji su buknuli u gotovo isto vrijeme nekoliko stotina metara dalje, nekoliko stotina kvadrata. Prvi veliki požar je u jednom trenutku opasno zaprijetio kućama i drugim objektima, no uz pomoć kanadera spašena je sva imovina.