Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Požar podmetnut?

Vatra na Čiovu ugašena, vatrogasci dežurali cijelu noć. Policija uhitila jednu osobu koju dovode u vezu s požarima

Požari kraj kuća na Čiovu - 3
Požari kraj kuća na Čiovu - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Požari kraj kuća na Čiovu - 3 Požari kraj kuća na Čiovu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Požari kraj kuća na Čiovu - 4 Požari kraj kuća na Čiovu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Požari kraj kuća na Čiovu - 5 Požari kraj kuća na Čiovu - 5 Foto: DNEVNIK.hr Požari kraj kuća na Čiovu - 2 Požari kraj kuća na Čiovu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Požari kraj kuća na Čiovu - 1 Galerija 1/6 >>
Vatrogasci su se u nedjelju borili s požarima na Čiovu koji su buknuli tijekom popodneva. Na terenu su ostati do jutra, a situaciju su pod kontrolu stavili još u večernjim satima. Načelnik općine Okrug Gornji smatra da su požari podmetnuti, a policija je privela jednu osobu koju dovode u vezu s požarima.

Na Čiovu je u nedjelju popodne izbio požar blizu kuća u Okrugu Gornjem. Na terenu je bilo 120 vatrogasaca koji su se aktivno borili s vatrom, a oko 22:30 dio snaga se počeo povlačiti, no dio ih je ostao požarištima cijelu noć.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Jutro nakon požara iz JVP-a Split za DNEVNIK.hr su kazali da je požar ugašen i da je situacija u redu, a još će se vidjeti trebaju li vatrogasne snage ostati i dežurati još neko vrijeme.

Izbila još tri požara

Požar su gasila i dva kanadera koja su napustila požarište, a u međuvremenu su na Čiovu buknula još tri požara.

Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič je na Čiovu  razgovarao s vatrogasnim zapovjednikom Marinom Bubleom i načelnikom općine Okrug Gornji Ivicom Radićem.

"Činjenica je da je prvi počeo oko 15:30, oko 18:30 bila je dojava za više novih požara i sada se radi na njihovoj sanaciji", kazao je Buble. Istaknuo je da je na početku bilo teško zbog vjetra, a bili su ugroženi i objekti.

Požar podmetnut?

Načelnik općine Ivica Radić pak smatra da je požar podmetnut te kaže da će policija ispitati sumnjivca, a kao razloge podmetanja požara navodi kako je ljudima dosadno jer nije bilo sezone pa nema adrenalina.

Kako Dnevnik Nove TV neslužbeno saznaje, privedena je jedna osoba koja se dovodi u vezu s požarima. 

"Jedna osoba je večeras dovedena u službene policijske prostorije. I dalje se provode izvidi, ali više informacija će policija dati ujutro", javio je Mario Jurič te dodao kako neslužbeno doznaje da je privedena jedna osoba koja je živjela u Okrugu, a koja se dovodi u vezu s požarima na Čiovu.

 

 

Bilo je katastrofa

"Sad je stanje relativno dobro, saniraju se rubovi, a kakvo je bilo, katastrofa, kad sam dolazio s osobnim vozilom bilo je katastrofa, ali vatrogasci imaju svoju opremu i strašno su puno spasili ovi kanaderi. Strašno puno su spasili!", rekao je Stipe Žižić iz DVD-a Kaštela.

"Gadno je izgledalo, jako gadno odakle sam ja gledao, jednoj kući je zahvatilo rolete, ali sve se uspjelo spasiti", kazao je Ante.

"Možemo kazati da više ne postoji opasnost za objekte i da je situacija pod kontrolom. Na požarištu su sva društva splitskog, kaštelanskog i trogirskog područja", kazao je područni vatrogasni zapovjednik Marin Buble. Na teren je izašlo 15 postrojbi u 27 vozila, situacija je dobra i ljudi nisu ugroženi", kazali su nam u JVP Split gdje su dojavu o požaru dobili u 15:45. 

Vatrogasci su dojavu o dva nova požara, koja nisu vezana za prvi i udaljena su od njega više od kilometra, dobili u 18:20. Dio vatrogasaca prebacio se na gašenje nove vatre, a kako su za DNEVNIK.hr potvrdili iz JVP Split, na novim požarištima ne bi trebalo biti problema.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene