Policajka Dijana Šimeta sugrađanki platila izradu osobne
Policajka Dijana Šimeta sugrađanki platila izradu osobne Foto: MUP

Gospođi kojoj je istekla osobna iskaznica prijetila je kazna od 500 kuna, ali je policajka Dijana Šimeta uvidjela da bi to za njezinu obitelj značilo velike probleme pa je uzela stvar u svoje ruke.


Policajka Dijana Šimeta iz Pitomače platila je ženi (39), koju je trebala opomenuti da joj je istekla osobna iskaznica i uručiti joj kaznu od 500 kuna, izradu novog dokumenta.

Vezani članci Policajka spasila invalida koji je zapeo na tračnicama - 3 Nevjerojatna snimka iz Kalifornije: U invalidskim kolicima zapeo na pruzi, u zadnji tren ga spasila policajka Amsterdam Nizozemska uvodi promjenu u osobne iskaznice: "Građani moraju moći oblikovati svoj vlastiti identitet i živjeti u slobodi"

Ženi je u srpnju istekla osobna, a s obzirom na to da novu nije izradila unutar 15 dana, trebala joj je uslijediti kazna od 500 kuna. No, Šimeta je dolaskom na njezinu kućnu adresu uvidjela da je gospođa u teškoj financijskoj situaciji te da bi joj trošak izrade nove osobne mogao predstavljati veliki problem, javila je PU virovitičko-podravska.

Policajka je zatim izdala naredbu kojom ju se obvezuje da u roku 15 dana podnese zahtjev za novom osobnom, čime će ispuniti obavezu i izbjeći pokretanje prekršajnog postupka. Potom je o svemu obavijestila svog nadređenog i zatražila ga da ona o svom trošku plati izdavanje nove osobne.

Uplatnicu je odnijela gospođi, ne rekavši joj tko je platio trošak izrade novog dokumenta, a ona je idućeg dana podnijela zahtjev za izradu nove osobne te se zahvalila svima u postaji, kažu u PU virovitičko-podravskoj.