Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na ulicama četiri policijske uprave

Policajci iz Kine pomažu kolegama u Hrvatskoj: Objavljeni brojevi telefona za potrebe turista

Policajci iz Kine (Foto: MUP)
Policajci iz Kine (Foto: MUP) Foto: MUP
U Hrvatskoj ovo ljeto boravi osam policajaca iz Kine koji će pomoći kolegama iz MUP-a RH.

U okviru projekta "Sigurna turistička sezona" uspostavljena je posebna telefonska linija za potrebe kineskih turista. Na pozive kineskih turista odgovarat će policajci iz Kine koji sudjeluju u Projektu.

Pročitajte i ovo Tomo Medved, ministar branitelja (Ne)Sigurnost Medved: ''Propucavanje je upozorenje svima'' Policajac Dobio novčanu kaznu Hrvatskog policajca koji se odazvao pozivu Vojske Srbije vratili na posao

Brojevi telefona na koje će se javljati kineski policijski službenici su: u Zagrebu +385 99 386 0465; u Dubrovniku +385 99 386 0466; u Zadru +385 99 386 0467 te na Plitvičkim jezerima +385 99 386 0468.

"Sigurna turistička sezona" naziv je projekta u okviru kojeg je pokrenuta inicijativa suradnje hrvatske policije s policijama drugih država upućivanjem stranih policajaca u Hrvatsku tijekom turističke sezone.

U subotu je u Zagrebu predstavljeno osam policajaca i policajki iz Kine koji su u Hrvatsku došli sa zadaćom da i oni svojim znanjem i prisutnošću pridonesu sigurnoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj.

Zajedno s hrvatskim kolegama može ih se susresti na ulicama četiriju policijskih uprava: dubrovačko-neretvanske, ličko-senjske, zadarske i zagrebačke. U zajedničkim će ophodnjama direktnim kontaktom sa svojim državljanima pridonijeti osjećaju sigurnosti turista.

Osim kineskih policajaca, u Hrvatsku su stigli i policajci iz Srbije, Slovenije, Rumunjske, Austrije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Italije. Oni su raspoređeni uglavnom u gradove uz obalu kao ispomoć za potrebe turista iz svojih zemalja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene