Policajci iz Kine (Foto: MUP)
Policajci iz Kine (Foto: MUP) Foto: MUP

U Hrvatskoj ovo ljeto boravi osam policajaca iz Kine koji će pomoći kolegama iz MUP-a RH.


U okviru projekta "Sigurna turistička sezona" uspostavljena je posebna telefonska linija za potrebe kineskih turista. Na pozive kineskih turista odgovarat će policajci iz Kine koji sudjeluju u Projektu.

Vezani članci Slavko Sakoman Preokret u priči koja je uzburkala javnost, Sakoman se posuo pepelom: "Nazvao me otac i rekao da je sin priču izmislio" Domagoj Mikić, novinar Nove TV i Tihomir Drobec, služba prometne policije PU Zagrebačke Brojni prometni policajci Novu godinu dočekat će na cestama: Građanima uputili važno upozorenje

Brojevi telefona na koje će se javljati kineski policijski službenici su: u Zagrebu +385 99 386 0465; u Dubrovniku +385 99 386 0466; u Zadru +385 99 386 0467 te na Plitvičkim jezerima +385 99 386 0468.

"Sigurna turistička sezona" naziv je projekta u okviru kojeg je pokrenuta inicijativa suradnje hrvatske policije s policijama drugih država upućivanjem stranih policajaca u Hrvatsku tijekom turističke sezone.

U subotu je u Zagrebu predstavljeno osam policajaca i policajki iz Kine koji su u Hrvatsku došli sa zadaćom da i oni svojim znanjem i prisutnošću pridonesu sigurnoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj.

Zajedno s hrvatskim kolegama može ih se susresti na ulicama četiriju policijskih uprava: dubrovačko-neretvanske, ličko-senjske, zadarske i zagrebačke. U zajedničkim će ophodnjama direktnim kontaktom sa svojim državljanima pridonijeti osjećaju sigurnosti turista.

Osim kineskih policajaca, u Hrvatsku su stigli i policajci iz Srbije, Slovenije, Rumunjske, Austrije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Italije. Oni su raspoređeni uglavnom u gradove uz obalu kao ispomoć za potrebe turista iz svojih zemalja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju