Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UPOZORENJE SINDIKATA

Policajci dobili nove puške, ali njima uskoro možda neće imati tko rukovati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon prozivki kako nemaju odgovarajuću opremu, obuću i odjeću, u sljedećih 60 dana trebali bi testirati nove jurišne puške. Sindikati upozoravaju da je potrebno što prije uvesti najavljene promjene – kako se ne bi dogodilo da novim puškama nema tko rukovati.

Sto hrvatskih pušaka testirat će djelatnici specijalne, interventne i temeljne policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

''Moramo pratiti trendove u svijetu i moramo uvažavati i mišljenje struke. A mišljenje struke upravo su ovi dečki ovdje koji u realnim situacijama zapravo najbolje mogu reći koji im se dio opreme pokazao kvalitetnim'', rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

''Mi smatramo da je ovo prvi korak u potpunom opremanju hrvatske policije našom jurišnom puškom'', kazao je Željko Pavlin, direktor HS-produkta.

Ako sve bude u redu, očekuje se isporuka tisuću pušaka s predloženim doradama. Pitanje koje postavljaju u sindikatu policije jest – hoće li tko imati rukovati novim puškama? Broj prijavljenih kandidata za policijsku akademiju ove je godine prepolovljen.

''To su mladi ljudi koji, naravno, žive od novca kao i svi ostali, i kada vide da imaju tako malu plaću, još pogotovo ako vide da rade u nekoj drugoj upravi, a ne u domicilnoj, naravno da se neće odlučiti za takav posao'', rekao je Dubravko Jagić, predsjednik SPH-a.

Zašto je slab interes, otišli smo i sami istražiti na zagrebačkom Zavodu za zapošljavanje. Nakon brojnih negativnih izjava, susreli smo Domagoja koji bi se volio pridružiti plavcima.

''Uvijek sam htio čuvati ljude, mislim čuvati ljude i provoditi zakon, i mislim da bez pravila nema uopće civliziranog društva'', kaže Domagoj.

Samo u prvih pet mjeseci iz MUP-a je otišlo 46 ljudi. Najviše nedostaje policajaca u Dubrovniku, Zagrebu, Zadru, Istri. ''Moramo biti dobro opremljeni, dobro obučeni, dobro zakonski zaštićeni, država mora stati iza nas i naravno moramo biti plaćeni'', kaže Jagić.

Svi s nestrpljenjem iščekuju ispunjenje obećanja koje je najavio resorni ministar.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene