Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTPISAN SPORAZUM

Policajci će testirati novu hrvatsku pušku VHS-K2

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i direktor karlovačke tvrtke HS Produkt Željko Pavlin svečano su u utorak potpisali sporazuma o poslovnoj suradnji na testiranju i ispitivanju nove hrvatske puške.

Prema sporazumu MUP će 15. listopada dobiti prvih sto pušaka HS Produkta i testirati ih u četiri policijske uprave nakon čega se očekuje isporuka tisuću pušaka s predloženim doradama hrvatskim policajcima.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto" Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj

"Sporazumom bi se trebao zaokružiti ciklus suradnje između ministarstava koja se bave sigurnosnim pitanjima i namjenske industrije u cilju proizvodnje što boljeg i konkurentnijeg proizvoda", kazao je prilikom potpisivanja ministar Davor Božinović.

Direktor HS Produkta Željko Pavlin kazao je da je riječ je o novoj pušci VHS-K2 prilagođenoj policajcima za koju očekuje da će nakon testiranja postati standardno oružje hrvatske policije. Testiranje će, smatra, omogućiti daljnji razvoj i ispitivanje hrvatskog naoružanja i u konačnici opskrbljivanje hrvatske policije s hrvatskom puškom.

Dodao je da HS Produkt, najveći izvoznik vojne opreme u Hrvatskoj, godišnje proizvede od 500 do 600 tisuća pištolja te od 10 do 20 tisuća pušaka te izveze roba u vrijednosti preko 100 milijuna eura. HS Produktovo oružje koriste primjerice policajci u Albaniji, BiH, Indoneziji, Iraku, Tunisu i Maleziji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene