Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udaljeni iz službe

Tri zagrebačka policajca pod istragom: Zaustavili auto iz Njemačke pa učinili nešto što nikako nisu smjeli

Policija
Policija Foto: Niksa Stipanicev/Cropix
Policijski službenici zbog krivotvorenja službene isprave udaljeni su iz službe te će se utvrđivati njihova disciplinska odgovornost.

USKOK je, na temelju kaznene prijave PU zagrebačke, donio rješenje o provođenju istrage protiv petorice hrvatskih državljana (1983., 1987., 1991., 1986., 1989.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, poticanja i pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te krivotvorenju službene ili poslovne isprave.

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade - 7 SJEDNICA VLADE Plenković oštro o Milanoviću i Dobroniću: "To su politikantske inicijative, a predsjednika Vrhovnog suda pozvat ćemo na razgovor"

Osnovano se sumnja da su 20. travnja 2021. u Zagrebu prva tri okrivljenika, kao policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije, tijekom kontrole prometa zaustavili osobno vozilo njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao četvrtookrivljeni s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.

Na njegovo traženje nisu provjerili status predmetnog vozila niti su poduzeli radnje radi procesuiranja prekršaja iz Zakona o posebnom porezu na motorna vozila te su kao vozača neistinito naveli petog okrivljenog, kojeg je šestookrivljeni pozvao na mjesto događaja i zatražio da umjesto njega bude evidentiran kao vozač.

Kako bi stvorili privid da je petookrivljeni upravljao vozilom te počinio prekršaje, sukladno zajedničkom dogovoru, prvookrivljeni je obavio potrebne provjere u sustavu MUP-a, a drugookrivljeni je popunio obrasce potvrda o naplaćenoj novčanoj kazni na mjestu prekršaja u kojima je neistinito naveo da je peti okrivljeni upravljao vozilom.

Potom su izradili i svojim potpisima ovjerili službena izvješća u kojima su neistinito naveli da je petookrivljeni bio vozač i počinio prometne prekršaje, a da je šestookrivljeni bio suvozač u tom vozilu, iako su svi bili svjesni toga da to nije istina.

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena Oglasio se i HAK Stiže novo nevrijeme: Za dio Hrvatske upaljen narančasti meteoalarm

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika.

Iz zagrebačke policije priopćili su da su policajci udaljeni iz službe te će se utvrđivati njihova disciplinska odgovornost. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene