Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrali više od 5 milijuna kuna

Pokrenuta istraga protiv osumnjičenih za pljačku banke u Metkoviću, određen im jednomjesečni zatvor

Policija uhitila troje zbog krađe više od pet milijuna kuna iz banke u Metkoviću (Foto: Dnevnik.hr)
Policija uhitila troje zbog krađe više od pet milijuna kuna iz banke u Metkoviću (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv četvero osumnjičenih zbog krađe više od pet milijuna kuna iz poslovnice Raiffeisen banke u Metkoviću.

Svi osumnjičeni su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu te im je određen jednomjesečni istražni zatvor. 

Pročitajte i ovo Potres epicentar u BiH Potres se osjetio i na jugu Hrvatske: "Jaka tutnjava i udar" Počelo suđenje za smrt dječaka Gabrijela - 2 četiri i pol godine nakon smrti Počelo suđenje liječnicama i medicinskoj sestri za smrt Gabrijela (9): "Ne možemo govoriti o onome što se događalo u sudnici"

"Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici od 1. siječnja 2016. do 9. travnja 2019. u Metkoviću, kao bankarski službenici jedne banke; u cilju da si pribave znatnu nepripadnu imovinsku korist, suprotno toč. 5., toč. 8. i toč. 9. Interne procedure poslovanja s gotovinom, te toč. 19. 1. politike sigurnosti rada u banci; koristeći se bankovnim ovlastima raspolaganja gotovinskim novcem u blagajni i gotovinskim novcem u bankovnom trezoru, sačinjavali naloge o prividnim novčanim, kunskim i deviznim uplatama, na svoje tekuće i devizne račune, te na tekuće i devizne račune članova svoje obitelji, otvorene kod te banke, iako ni oni ni članovi njihovih obitelji nisu uplaćivali svoj novac, nego su na ime tako neistinito evidentiranih uplaćenih iznosa, uzimali novac pohranjen u banci, kojeg su zadržali za sebe, oštetivši time banku za iznos od 5.296.878,15 kuna", navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene