Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pripremite maramice

Orila se pjesma na gradskim trgovima: Pogledajte veličanstveni oproštaj Splićana i Zadrana od Olivera

Zadrani se pjesmom opraštaju od Olivera (Foto: Dnevnik.hr)
Zadrani se pjesmom opraštaju od Olivera (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zadrani se pjesmom opraštaju od Olivera (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Stanovnici dalmatinskih gradova u nedjelju tijekom večeri spontano su se okupili u svojim gradskim središtima i opraštali se od Olivera Dragojevića pjevajući njegove pjesme.

Prepun Narodni trg u središtu Zadra pjesmom se oprostio u nedjelju od preminulog Olivera Dragojevića. Mnoštvo Zadrana i turista pjevali su njegove hitove i na taj način odali počast Oliveru. 

Pročitajte i ovo Ministar Marić na sjednici Vlade (Foto: dnevnik.hr) Na sjednici Vlade Poznati troškovi komemoracije i ispraćaja Olivera Dragojevića Vela Luka oprašta se od Olivera Dragojevića (Foto: Dnevnik.hr) - 2 POSLJEDNJI POZDRAV Pokopan Oliver Dragojević: Ujedinio nas je i u radosti i u boli. Zbogom, kapetane, neka ti je mirno more...

 


Jednako je bilo i u Splitu gdje su se središtem grada orili Oliverovi hitovi. Sve je započelo kada su članice ženskog zbora Marjanke na Pjaci spontano zapjevale, a građani su im se vrlo brzo pridružili. 

"Piva klapa ispod volta", "Nedostaješ mi ti", "Oprosti mi, pape", "Nek' živi ljubav", "Vela Luku" i brojne druge vječne Oliverove hitove pjevale su desetine Splićana i njihovih gostiju, a sve u čast neprežaljenog sugrađanina koji je u nedjelju ujutro nakon duge i teške bolesti umro u bolnici. Građani su donijeli svijeće, upalili ih i pjevali ispod glasa, a do kada će sve to trajati, odgovarali su, dok ne ponestane Oliverovih pjesama.

 "Nedostaješ nam ti", poručio je u nedjelju navačer nekoliko puta Split i građani koji su svi redom novinarima izjavljivali da na glazbenoj sceni bez Olivera više ništa neće biti isto. (S.Ve./Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene