Stanovnici dalmatinskih gradova u nedjelju tijekom večeri spontano su se okupili u svojim gradskim središtima i opraštali se od Olivera Dragojevića pjevajući njegove pjesme.

Galerija


Prepun Narodni trg u središtu Zadra pjesmom se oprostio u nedjelju od preminulog Olivera Dragojevića. Mnoštvo Zadrana i turista pjevali su njegove hitove i na taj način odali počast Oliveru. 

 


Vezani članci Vesna Dragojević (Foto: IN Magazin) Vesna Dragojević o životu i posljednjim danima voljenog supruga Olivera: ''Još ne znam da je umro'' U sjećanje na Olivera Dragojevića održan koncert Trag u beskraju (Video: Ivo Cagalj/PIXSELL) Zvijezde pjevale u čast Oliveru Dragojeviću u Veloj Luci: "Da je bilo 10 tisuća karata, sve bi bile rasprodane"

Jednako je bilo i u Splitu gdje su se središtem grada orili Oliverovi hitovi. Sve je započelo kada su članice ženskog zbora Marjanke na Pjaci spontano zapjevale, a građani su im se vrlo brzo pridružili. 

"Piva klapa ispod volta", "Nedostaješ mi ti", "Oprosti mi, pape", "Nek' živi ljubav", "Vela Luku" i brojne druge vječne Oliverove hitove pjevale su desetine Splićana i njihovih gostiju, a sve u čast neprežaljenog sugrađanina koji je u nedjelju ujutro nakon duge i teške bolesti umro u bolnici. Građani su donijeli svijeće, upalili ih i pjevali ispod glasa, a do kada će sve to trajati, odgovarali su, dok ne ponestane Oliverovih pjesama.

 "Nedostaješ nam ti", poručio je u nedjelju navačer nekoliko puta Split i građani koji su svi redom novinarima izjavljivali da na glazbenoj sceni bez Olivera više ništa neće biti isto. (S.Ve./Hina)