Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenule inicijative

Biste li htjeli da se Pelješki most ili splitska zračna luka nazovu po Oliveru Dragojeviću?

Oliver Dragojević (FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL)
Oliver Dragojević (FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Oliver Dragojević (FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Krenule su inicijative prema kojima bi veća državna infrastruktura trebala dobiti ime po hrvatskom glazbeniku Oliveru Dragojeviću.

Denis Pavela iz Udruge Sigurnost u prometu i dubrovački policajac, predlaže ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću da se Pelješki most nazove po Oliveru Dragojeviću.

Pročitajte i ovo Pelješki most Poskupljenje građevinskog materijala Konačna cijena za Pelješki most bit će puno veća: Pogledajte koliko Hrvatska još mora platiti Korčula je sve traženije mjesto za odmor sve je više posjetitelja Korčula postaje sve veća turistička atrakcija, a Vela Luka diše u znaku Olivera: "Njegova pjesma ostaje, a mi moramo biti zahvalni na tome"

Novinar Drago Pilsel pokrenuo je pak inicijativu za preimenovanjem Zračne luke Split u Zračnu luku Olivera Dragojevića.

''Toliko mu dugujemo, jer Oliver je svakako najveći pjevač, spajao je sve Hrvate, onako kako će most spojiti dva dijela Hrvatske'', istaknuo je Pavela u svojoj objavi na Facebooku, prenosi Dubrovački vjesnik.

A Pilsel je zamolio sugrađane da potpišu peticiju. ''Pozivam vas da se pridružite mojoj supruzi Claudiji i meni u akciji kojom tražimo od Vlade Republike Hrvatske preimenovanje Zračne luke Split u Zračnu luku Olivera Dragojevića.

Oliver je neponovljiv i nezamjenjiv. Najveći naš vokalist. Simbol Splita i Dalmacije. Nadahnuo nas je, bio nam oslonac, svi smo ga voljeli.

Sjetili smo se dobrih prijatelja u Pragu koji su sličnom akcijom doveli do preimenovanje zračne luke u Pragu u Zračna luka Vaclav Havel.

Hoćemo vam kazati, mi to možemo postići. Sada je važan vaš/tvoj potpis i da ovu peticiju širimo dalje. Za Olivera!'', napisao je Pilsel. Peticiju možete potpisati na ovoj poveznici.

Podsjetimo, brojni su građani u srijedu poslijepodne ispratili Olivera Dragojevića na groblju svetog Roka u Veloj Luci na Korčuli.

Što nazvati po Oliveru Dragojeviću?

  • Pelješki most
  • Zračnu luku Split

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene