Ministar Marić na sjednici Vlade (Foto: dnevnik.hr)
Ministar Marić na sjednici Vlade (Foto: dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade bio je i Prijedlog rješenja o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu za troškove komemoracije i ispraćaja Olivera Dragojevića.


U ime članova Vlade premijer Plenković na početku današnje sjednice Vlade zahvalio je preminulom glazbeniku Oliveru Dragojeviću "za svu radost i lijepo što nam je priuštio u više od 50 godina svoje karijere", istaknuvši da je na jučerašnjem sprovodu u Veloj Lucina kojem je u ime Vlade bila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, bilo "zaista dostojanstveno".

Vezani članci Zdravko Marić Ministar Marić o rebalansu i proračunu: "Podrška partnera je tu, tema lockdowna uopće nije na stolu" Zdravko Marić Zdravko Marić: "Koliko god koronakriza bila duboka, iduće godine slijedi rast BDP-a"

"Cijeli taj ispraćaj od Splita do Vele Luke bio je poruka svehrvatska poštovanja prema onome što je učinio za hrvatsku glazbu i kulturu. Bio je jedinstven i to je čitav hrvatski narod potvrdio, kao i brojni drugi koji su ga cijenili i obožavali u regiji, diljem Europe i svijeta, osobito u našem iseljeništvu. Hvala mu još jednom na svemu što je učinio za hrvatsku glazbu i kulturu", kazao je Plenković.

A 26. točna dnevnog reda bio je Prijedlog rješenja o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu za troškove komemoracije i ispraćaja Olivera Dragojevića.

"Grad Split i Jadrolinija - što se tiče grada Splita troškovi komemoracije i ispraćaja iznose 72.463,94 kuna, što se tiče Jadrolinije i troškova izvanredne katamaranske linije, 19.112,81 kuna. Sukladno Zakonu o izvršavanju državnog proračuna za 2018. godinu propisano je da u korištenju sredstava proračunske zalihe odlučuje Vlada na prijedlog Ministarstva financija. Sukladno tome, predlažem Vladi da se Gradu Splitu i Jadroliniji odobre sredstva iz proračunske zalihe za 2018. u ukupnom iznosu 91.576 kuna i 75 lipa", rekao je ministar financija Zdravko Marić, a Vlada je tu odluku usvojila.