Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajednica Susret

Podrška suradnji u području resocijalizacije i zapošljavanja liječenih ovisnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kroz suradnju s HOK-om i CROMOM Zajednica Susret dobiva podršku za svoj rad kao i mogućnost senzibiliziranja njihovih članova za potrebe rehabilitiranih ovisnika koji su završili program u terapijskim centrima.

U petak, 26. svibnja 2017. godine, u Hrvatskoj obrtničkoj komori potpisan je Protokol o suradnji između Humanitarne organizacije Zajednica Susret, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

Pročitajte i ovo Promocija monografije Četvrt stoljeća humanog rada Promocija monografije "25 godina Zajednice Susret" na Interliberu Slika nije dostupna Međunarodni dan suzbijanja droge Otvorena vrata zajednice Susret: Izložba prikazuje život ovisnika

Cilj Protokola je senzibiliziranje stručne i poduzetničke javnosti, a i šire, za potrebe resocijaliziranih ovisnika kao stigmatizirane, potrebite skupine koja nakon završenog programa u terapijskim centrima Zajednice Susret ostaje teško zapošljiva i nadalje ranjiva skupina društva.

U duhu dobre svjetske korporativne prakse kompanija koje promoviraju i provode strategiju društvene i socijalne odgovornosti, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatsko udruženje poduzetnika i menadžera CROMA ovime izražavaju dobrovoljnost i socijalnu odgovornost kao svoju stratešku opredijeljenost, a potpisom Protokola o suradnji sa Zajednicom Susret, koja se bavi društveno korisnim i humanitarnim radom kroz integrativne terapijske i rehabilitacijske programe odvikavanja od ovisnosti, ostvaruje dugoročno partnerstvo pružanjem podrške i pomoći Zajednici Susret u njezinom djelovanju i ugledu.

Kroz suradnju s HOK-om i CROMOM Zajednica Susret dobiva podršku za svoj rad kao i mogućnost senzibiliziranja njihovih članova za potrebe rehabilitiranih ovisnika koji su završili program u terapijskim centrima Zajednice Susret kako bi se njihovim zapošljavanjem dovršio proces ozdravljenja i socijalne reintegracije. Obje organizacije ovim potvrđuju da su spremne na prihvaćanje različitosti uz nediskriminirajući i olakšani pristup tržištu rada.

"Pružanjem ruke i pristajanjem na suradnju sa „Zajednicom Susret“, Hrvatska obrtnička komora prvenstveno želi pridonijeti svijesti o važnosti podrške skupinama koje su često puta nepravedno društveno marginalizirane. No ova suradnja će sigurno biti na obostranu korist: mi vjerujemo da svatko ima pravo na drugu priliku, a dajući šansu rehabilitiranim ovisnicima da ponovo pronađu svoje mjesto u društvu, ujedno dajemo i priliku samom društvu da bude obogaćeno za niz vrijednih i korisnih pojedinaca", rekla je Violeta Jelić, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore.

"Hrvatsko udruženja menadžera CROMA je od svog osnutka 1990. godine izravno i posredno podupiralo i pomagalo brojne humanitarne udruge, humanitarne projekte, bolnice, bolesnu djecu i djecu u potrebi, mlade umjetnike, studentske projekte, mlade menadžere i poduzetnike kao i niz drugih pojedinaca i institucija kojima je pomoć bila potrebna", naglasio je mr.sc. Esad Čolaković, glavni menadžer HUM-CROMA .

Potpisivanje ovog Protokola o suradnji s Humanitarnom organizacijom Zajednica Susret nastavak je dobre prakse našeg udruženja u duhu društveno odgovornog poslovanja, poslovne sastavnice korporacija u EU i svijetu.

I prije potpisivanja ovog Protokola HUM-CROMA je u sklopu CROMA EduCare programa, edukacije za mlade menadžere koju CROMA u kontinuitetu održava od 2011. godine, potaknula da se u sklopu Menadžmenta društveno korisnog projekta jedan projekt vodi u korist Humanitarne organizacije Zajednica Susret pa je tako tijekom proljetnog ciklusa CROMA EduCare programa grupa polaznika organizirala donaciju stativa i mreže za badminton, reketa, vreće za boks i drugih sportskih rekvizita za korisnike terapijskih centara u Ivanovcu i Cisti Velikoj.

"Zahvaljujem predstavnicima Hrvatske obrtničke komore i Udruženja menadžera i poduzetnika CROMA što su na ovaj način poslali poruku da razumiju kako je ovisnost osobni, obiteljski i društveni problem kojem u treba sveobuhvatno pristupiti. Danas smo suočeni s ekspanzijom novih, još opasnijih sintetičkih droga, ali i pojavom novih ovisnosti o kocki ili internetu. Samo zajedničkim snagama možemo doprinijeti suzbijanju tih pojava, a Zajednica Susret već 25 godina to uspješno i radi.

Ovim akcijom želimo korisnike intenzivnije uključiti u edukativne programe koji će ih osposobiti za deficitarna obrtnička i druga zanimanja, planiramo osnivanje zadruge i pokretanje socijalnog poduzetništva. Stoga naši razvojni programi uključuju institucionalne partnere koji svojim iskustvom, znanjem i utjecajem mogu pomoći u integrativnom pristupu ovisnosti i olakšati mi pristup tržištu rada. Stoga nam je pomoć Hrvatske obrtničke komore i Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA, kroz područje njihove djelatnosti neizmjerna i doprinos je našem stručnom i humanom radu. Zajednički nam je cilj doprinijeti resocijalizaciji i zapošljavanju liječenih ovisnika kako bi ih vratili njihovim obiteljima i društvu kao korisne i funkcionalne članove zajednice!“, kazala je Suzana Horvat Kutle, mag. paed. soc., predsjednica Humanitarne organizacije ZAJEDNICA SUSRET.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene