Promocija monografije
Promocija monografije

U subotu je na Interliberu predstavljena monografija “25 godina Zajednice Susret“ koja govori o četvrt stoljeća rada i djelovanje zajednice koja je spasila na tisuće života mladih ovisnika.


Knjigu su predstavili Ivan Ćelić, dr. med., specijalist psihijatrije i potpredsjednik Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Sabora RH i Željko Petković, predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH.

Monografija je nastala u povodu četvrt stoljeća rada i postojanja Zajednice Susret koja se obilježava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. „Sav prihod od prodaje knjige je humanitarnog karaktera i namijenjen je podizanju kvalitete rada i života u našim terapijskim zajednicama te molimo institucije da nas u tome podrže“, poručila je autorica monografije Miroslava Rožanković .

"Svaka udruga ima svoju viziju, ljudi se okupljaju oko vizije, a Zajednica Susret dokazala je da ima i misiju. Ovisnost je složen problem koji se može riješiti, a priče iz Zajednice Susret to mogu potvrditi. Puno je pozitivnih priča zapisano u njihovih 25 godina", istaknuo je dr. Ćelić.

Vezani članci Interliber, ilustracija Znaju se pravila za Interliber: Svima jednokratne narukvice, obavezne su COVID potvrde ili test na licu mjesta Sajam Interliber Otkazan još jedan festival knjiga: Prošle godine je preskočen zbog koronavirusa, a sada je opet pod upitnikom

Predstojnik Vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Željko Petković, govoreći o suradnji sa Zajednicom Susret, posebno je istaknuo da je to bila "prva komuna na ovim prostorima i jedina koja je 90-tih godina u Hrvatskoj prepoznala drogu kao pošast". Danas, dodao je,"imamo borbu s novim sredstvima ovisnosti" te poručio: "Vjerujem da će Zajednica Susret biti prethodnik i u tim novi trendovima".

Utemeljiteljica Zajednice Susret Bernardica Juretić Rožman, danas počasna predsjednica Humanitarne organizacija "Zajednica Susret", zahvalila je svima koji su u četvrt stoljeća podupirali rad zajednice te čestitala svim djelatnicima veliki jubilej.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju