Ilustracija: GettyImages
Ilustracija: GettyImages

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv muškarca (69) kojeg se tereti za teško ozljeđivanje 83-godišnjaka u domu za starije osobe.


Prema priopćenju tužitelja, on je lani u listopadu u domu za starije u Koprivnici, nakon što mu je 83-godišnjak, inače stopostotni invalid, prigovorio da njegova supruga puši u sobi koju dijeli s njim. 69-godišnjak je potom iz ruku svog cimera istrgnuo drveni štap i njime ga više puta udario po glavi.

Vezani članci Policija, ilustracija Makljaža u Novom Zagrebu: Potukli se na semaforu pa sjeli u automobile i nastavili divljati po ulicama, policija podnosi prijave Policijski očevid, ilustracija (Foto: Pixell) Trojica se pijana potukla u kafiću, jedan mahao spolovilom, a njegova prijateljica čupala vlasnicu

Oštećenik je pobjegao na balkon dozivajući u pomoć, ali ga je okrivljenik sustigao te oborio na tlo i nastavio ga udarati štapom nanijevši mu time teške ozljede (otvoreni prijelom nosnih kostiju, prijelom dvaju rebara i veći broj rana po glavi i tijelu). Okrivljenika se tereti i da je pritom prijetio oštećeniku da će ga on i njegovi sinovi ubiti.

83-godišnji S. G. lani je za Podravski.hr ispričao kako se sve dogodilo.

"Odmah kada je stigao u dom, vidio sam da me ne voli. Ne znam zbog čega mu se nisam svidio. Možda zato što sam pobožan i idem stalno na misu, u kapelicu i crkvu. Napravio mu nisam ništa i uvijek sam bio ljubazan. Kod nas u sobu stalno je dolazila njegova žena. Pili su kavu, a ona je pušila na balkonu iako se pušiti ne smije. To mi je smetalo, no držao sam to u sebi. Prema meni je bio bezobrazan i bahat, stalno je tražio da mu kažem kamo idem i što ću raditi. Iz svoje sobe odlazio sam samo u kapelicu i u crkvu. Hitna pomoć stigla je u zadnji tren, tijelo mi je klonulo, više nisam mogao trpjeti udarce. On je još bio u sobi kad je hitna došla po mene. Netko ga je tada zgrabio i izbacio, no on je još pokušavao ući u sobu kako bi me dohvatio. Na balkonu je bilo barem pola litre moje krvi, a u bolnici, kada su me prihvatili, rekli su mi da nikada nisu vidjeli tako nešto. Bio sam krvav kao svinjče na klanju. Počistili su me, oprali, zašili šavove i prebacili na odjel", ispričao je S. G.