Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRLJAVA POSLA

Podignuta optužnica protiv kriminalnog trojca: Tereti ih se da su namještali poslove u Hrvatskoj lutriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je na zagrebačkom Županijskom sudu podigao optužnicu protiv Gorana Puklina, Željka Fadljevića i Tomislava Gligore zbog namještanja poslova za razvoj softvera za Hrvatsku lutriju.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete okrivljenika, izvijestilo da je protiv trojice podiglo optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela nezakonitog pogodovanja, pomaganja u nezakonitom pogodovanju te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Uskok tereti bivšeg direktora logistike Hrvatske lutrije Željka Fadljevića da je kao tajni partner u Gligorinoj tvrtki Fleksbit u postupcima javnih nabava osiguravao Fleksbitu status jedinog valjanog ponuditelja omogućujući mu dobivanje i ugovaranje poslova s Hrvatskom lutrijom.

Gligoru i Fadljevića tereti se da su, zajedno s također tajnim suvlasnikom Fleksbita Goranom Puklinom, dogovarali kriterije za bodovanja dostavljenih ponuda i prilagođavanje natječaja profilu i certifikatima stručnjaka Fleksibita kako bi ta tvrtka bila jedini ponuđač koji je zadovoljavao tražene uvjete.

Na taj način je, ističe Uskok, Hrvatska lutrija kao investitor dodijelila Fleksbitu javne nabave IT usluga u vrijednosti od gotovo 8,3 milijuna kuna.

Uz to, Puklina tereti optužnica da je kao šef marketinga jedne tvrtke angažirao četiri studentice da u zagrebačkom Studentskom centru preuzimaju ugovore o obavljanju studentskog posla u kojima će tu tvrtku navesti kao poslodavca.

Puklin je potom, tvrdi tužiteljstvo, djelatnicima računovodstva lažno prikazao da su studentice po njegovom nalogu obavile administrativni posao, na temelju čega je tvrtka posredstvom Studentskog centra isplatila studenticama ugovorene honorare, a koje su mu predavale u cijelosti ili umanjene za 300 kuna.

Uskok proširio istragu i na Zlatka Canjugu

Na taj način je Puklin, navodi Uskok, pribavio materijalnu korist od 19.400 kuna, dok je tvrtki pričinio štetu u ukupnom iznosu od 23.600 kuna.

Gligori, Fadljeviću i Puklinu je ranije određen istražni zatvor zajedno s njegovom suprugom i bivšom tužiteljicom u predmetu Agrokor Mirelom Alerić Puklin koju se u drugom kraku Uskokove istrage sumnjiči da je optuženoj u tom predmetu Piruški Canjugi, putem svojeg supruga Gorana Puklina i poznanika Canjugine obitelji dostavljala važne informacije o stanju predmeta i tajnom postupanju državnog odvjetništva.

Pročitajte i ovo Ilustracija ISTRAGA USKOK-a Pala zločinačka organizacija: U Hrvatsku uvezli više od 50 tona duhana, zaradili milijune

Bivšu zamjenicu Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu sumnjiči se da je nekadašnjoj članici uprave Agrokora davala upute o načinu i sadržaju obrane te radnjama koje bi trebala oduzeti kako bi izbjegla kaznenu odgovornost, precizirali su ranije policija i Uskok.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOLIJALI POLICIJI Planirali niz ubojstava, postavili bombu ispred stana jedne obitelji: Podignuta optužnica protiv sedmorice

Uskok je u listopadu proširio istragu u tom slučaju kojom je obuhvaćen i suprug Piruške Canjuge, nekadašnji savjetnik hrvatskog predsjednika Zlatko Canjuga.

Zlatka Canjugu tužiteljstvo tereti da je u dogovoru sa svojom suprugom, posredstvom Gorana Puklina od bivše tužiteljice zatražio da u Županijskom državnom odvjetništvu poduzme potrebne radnje radi umanjenja ili eliminacije potencijalne kaznene odgovornosti Piruške Canjuge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene