Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki su iznosi već poznati

Dobre vijesti za umirovljenike: Počinje isplata nacionalnih naknada, a mnogi gradovi najavljuju i uskrsnice

Aktualno Galerija Uskrsnice - 1 Uskrsnice - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uskrsnice - 2 Uskrsnice - 2 Foto: DNEVNIK.hr Uskrsnice - 3 Uskrsnice - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Uskrsnice - 4 Galerija 1/4 >>
Za više od 9800 osoba u petak stižu nacionalne naknade u iznosu od 150 eura, a gradovi za umirovljenike pripremaju i uskrsnice. Neki su iznosi već poznati.

Dobre vijesti za dio starijih građana – u petak počinje isplata nacionalnih naknada od 150 eura.

"Za siječanj će je dobiti 9803 korisnika, za što je osigurano 1,3 milijuna eura", objasnila je Maja Čakarun iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje

Osim toga, brojni gradovi umirovljenicima će isplaćivati uskrsnice. Zagrebački gradonačelnik još nije siguran koliko će točno iznositi.

"To je tema kojom se sada bavimo pa ne bih htio sada nešto govoriti jer pokušavamo promijeniti s obzirom na kratke rokove, ali ćemo vas obavijestiti", rekao je Tomislav Tomašević.

Pročitajte i ovo Trezorski zapisi - 1 Sigurna zarada Stiže nova tranša trezorskih zapisa - posudite državi novac i zaradite: "Kamata je atraktivna"

I splitski gradonačelnik još računa.

"Grad Split je uvijek pomagao i brinuo za sve svoje umirovljenike i tako ćemo nastaviti u budućnosti. Uskoro ćemo izaći sa svim detaljima", najavio je Ivica Puljak.

Osijek je za uskrsnice izdvojio 600.000 eura.

"Mogu i sada najaviti da ćemo ove godine uskrsnice koje će uskoro ići biti nikad veće, da ćemo dići i novčani iznos uskrsnica u odnosu na prošlu godinu, ali i imovinski cenzus", istaknuo je Ivan Radić.

Pročitajte i ovo Prosvjed - 4 U subotu na Markovu trgu Oporba danonoćno priprema velik prosvjed: "Cilj je da ljudima omogućimo da pokažu bijes"

Svaki dodatni euro dobro će im doći jer u prosjeku više od 43 posto mirovine odlazi na hranu. Svi gradovi trebali bi započeti s isplatama za nekoliko tjedana jer je Uskrs ove godine prilično rano – krajem ožujka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene