Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U subotu na Markovu trgu

Oporba danonoćno priprema velik prosvjed: "Cilj je da ljudima omogućimo da pokažu bijes"

Aktualno Galerija Prosvjed - 1 Prosvjed - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed - 2 Prosvjed - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed - 3 Prosvjed - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prosvjed - 4 Galerija 1/4 >>
Lik i djelo Ivana Turudića, uz neizostavni HDZ, crvena su krpa oporbi koja se priprema za subotnji skup na Markovu trgu u Zagrebu. Priču o pripremama za prosvjed napravila je reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

Od jutra do mraka Možemo! poziva građane na prosvjed koji je dio oporbe organizirao na Markovu trgu u Zagrebu.

"Mnogi itekako kuže što se dogodilo, svi kažu: 'Apsolutno znamo'", rekla je Ivana Kekin.

SDP građane na prosvjed poziva na društvenim mrežama i to reklamom s likom pjevačice Taylor Swift, a na gradonačelnik Splita Ivica Puljak najavio je da će njegova stranka Centar organizirati prijevoz do Zagreba.

"Vidjet ćemo koliko bude zainteresiranih građana. Zasad to ide dobro", napomenuo je.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Prijava nadređenih Turudić o pritužbi sudaca: "To je pokušaj moje difamacije, motiv je jasan"

Iz HDZ-a tvrde da se ne boje prosvjeda ni ljevice. Gordan Jandroković je rekao da oporbenjaci nisu snažni i da su međusobno posvađani.

"Ja vas pozivam da pogledate što su govorili jedni o drugima i ne znam kako bi izgledala bilo kakva vlast ili bilo kakva većina koju bi činile te stranke. Da su ozbiljni, da su snažni, išli bi na veći prostor", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Skijaška sezona - 6 Školski praznici i novi skijaški val Brinu li Hrvate paprene cijene? Provjerili smo koliko duboko morate posegnuti u džep za skijašku avanturu i koliko košta nova oprema: "Rezervacije se uzimaju već od ljeta"

Izbor mjesta prosvjeda opravdao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

"Riba smrdi od glave, a glava je u ovom trenutku u Banskim dvorima na Markovom trgu", pojasnio je.

"Nama je otpočetka bio cilj ljudima da osiguramo infrastrukturu da pokažu bijes", rekla je Sandra Benčić.

Desnice na skupu neće biti

Desna oporba na skupu bijes neće pokazati jer ju ljevica nije pozvala, ali je zato Mostu stigao poziv Domovinskog pokreta.

"Pozivam Most da maksimalno, ja ću prvi počet od sebe kao predsjednik Domovinskog pokreta, suzbijemo svoje taštine, ega i u interesu politika koje zastupamo, koje sad u Saboru branimo najbolje što znamo, uđemo u razgovore i oformimo koaliciju", poručio je Ivan Penava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavljeno izvješće Obdukcija otkrila kako su uginule glavate želve koje su pronađene na Dugom otoku

Mostu to ne pada na pamet.

"Oni su očito u slobodnom padu i sada očajnički žele slati nekakve signale kao da oni to tobože objedinjuju, a svatko je pobjegao od njih. Jasno je da je to samo jedan politički spin", ustvrdio je Nino Raspudić.

Jedino što ih sve zajedno objedinjuje je želja da sruše HDZ s vlasti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene