Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na kavu tek sljedeće godine

Počelo rušenje na Žnjanu: Više od 600 djelatnika ostalo je bez posla, a građani su pozvani da ponude rješenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon svih najava, nagađanja i nevjerice, oko 30 kafića na splitskoj plaži Žnjan ipak se ruši. Od ponedjeljka ujutro trajalo je ubrzano rušenje velikih objekata. Nakon odluke Ministarstva graditeljstva o uklanjanju vlasnici su, čini se, odlučili kako je bolje da sami angažiraju radnike, nego da to o njihovu trošku napravi država.

Nakon svih najava, nagađanja i nevjerice, oko 30 kafića na splitskoj plaži Žnjan ipak se ruši. Od ponedjeljka ujutro trajalo je ubrzano rušenje velikih objekata. Nakon odluke Ministarstva graditeljstva o uklanjanju vlasnici su, čini se, odlučili kako je bolje da sami angažiraju radnike, nego da to o njihovu trošku napravi država.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

Bageri su u ponedjeljak ujutro došli na splitski Žnjan. Objekti, za koje su neki ugostitelji tvrdili da su uložili i više milijuna eura, ekspresno se ruše. Gdje je u nedjelju odjekivala muzika, u ponedjeljak su počele odjekivati bušilice i čekići. Iako mnogi nisu vjerovali, kafići na Žnjanu odlaze u prošlost.



Najviše to pogađa one koji su ondje zarađivali kruh. Tuga i jad osjećaji su koji su preplavili više od 600 djelatnika sa Žnjana, od kojih su neki, kako kažu, upravo uzeli kredit za auto.

U posljednjih nekoliko godina u nizu uvala Žnjana počeli su se množiti kafići. Sitne montažne kućice narasle su u staklene dvokatnice. Ugostitelji tvrde da su koncesije bile velike , konkurencija jaka i morali su graditi veće od dozvoljenog. Svakako, raniji su gradonačelnici blagoslovili građenje, a država je sada naložila rušenje.

Kava na Žnjanu neće se piti sve do sljedećeg ljeta. Kakvi će biti novi kafići, tek će se odlučiti. Na internetskim stranicama Grada stigli su pozivi građanima. Naime,  pozivaju se da, kako kaže gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, " sudjeluju u kreiranju Žnjana".

U ponedjeljak se pojavila priča da se na susjednom potezu od Duilova do Stobreča planirana marina za jahte. Opara tvrdi da se o navodnim turskim ulagačima ne zna ništa.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene