Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepristojni turisti

Počela je sezona povraćanja i uriniranja po Splitu: "Znaju gdje mogu piti dok se ne osvijeste"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Splitu je sve više turista, pa su stanari ponovno postali svjesni starog problema - pijanih i preglasnih turista koji u staroj jezgri nerijetko uriniraju i povraćaju ljudima u dvorišta.

Da je turistička sezona pred vratima Splićani, a pogotovo oni koji žive u gradskoj jezgri, znaju po prizorima pijanih mladića i djevojaka koji uriniraju i povraćaju po centru grada u kasnim noćnim satima.

Grupe turista koje nakon ponoći u centru grada piju alkohol i viču, prizori su zabilježeni i nadzornim kamerama koje su stanari Splita ustupili Slobodnoj Dalmaciji, a na kojima se vidi i mladić koji se rukama drži za ulazna vrata dvorišta i povraća. Sve se zbiva u ulici Obrov pored splitske Peškarije i glavne šetnice grada.

Pročitajte i ovo Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić lom u stranci Udarac Raspudićima! Napuštanjem Mosta ostaju bez novca iz proračuna, samo je jedan način da ga dobiju

Uz videosnimke, stanari su pokazali i fotografije s nadzornih kamera koje, navodno, pokazuju kako se ispod prozora svakih pola sata izmjenjuju mladići koji uriniraju i povraćaju nasred javne površine. I tako od ponoći do tri sata ujutro. Ljudima ispod prozora.

"Prala sam rigotinu koja je ostala iza njih. Ovo nije problem policije ni komunalnih redara kojima svaki put prijavljujem. Problem je onoga tko je dozvolio da u stambenoj zoni u centru grada klubovi mogu raditi do četiri sata ujutro. Svakih osam mjeseci problem se opet javlja i tako svaku noć", rekla je Splićanka za Slobodnu Dalmaciju, a sebe je snimila i kako u kasnim noćnim satima šmrkom pere ulicu od mirisa za koji kaže da od njega ne može spavati.

Pročitajte i ovo Arian U Njemačkoj Velika potraga za nestalim autističnim dječakom (6): Arian ne reagira na verbalne pozive, policija morala posegnuti za kreativnim mjerama

Stanovnica splitskog Geta je dodala kako je policija stigla oko 2:30 ujutro, upozorila i rastjerala glasne turiste, ali to nije spriječilo nove skupine da dolaze sve do četiri sata ujutro oko noćnog kluba i Marmontove ulice.

"Turisti ne znaju da je ovdje Dioklecijanova palača, ali znaju gdje mogu piti dok se ne osvijeste. Znaju i da mogu urlati, povraćati, pišati gdje im se prohtije, znaju da nama mogu psovati bez posljedica", zaključila je žena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene