Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni su

Pljačkali kuće po Lici: Krali oružje, novac, nakit. Policija ih ulovila i pronašla još štošta zanimljivog

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
46-godišnjak i 18-godišnjak po Lici su krali po kućama, otuđivđi vlasnicima novac, oružje, nakit. Kada ih je policija uhitila pronašla je još oružja.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanja nad 46-godišnjim i 18-godišnjim hrvatskim državljanima zbog sumnje da su počinili dvije teške krađe, a 46-godišnjak se sumnjiči da je počinio i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnjiče se da su 15. i 16. rujna 2023. godine u Gospiću provalili u obiteljsku kuću iz koje su otuđili novac, nakit, pušku s pripadajućim optikama i oštetili 59-godišnjeg vlasnika za najmanje 22 000 eura.

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene

Sumnjiče se da su 1. siječnja 2024. godine u Kompolju provalili u obiteljsku kuću u vlasništvu 57-godišnjaka iz koje su otuđili novac, nakit, dron, pušku, pištolje i streljivo, oštetivši vlasnika za 15.000 eura.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Upozorenje Milanoviću Pravni stručnjaci o potezima Ustavnog suda: "Ako se ovakvo ponašanje nastavi, ne bi me čudilo da ponište odluku o datumu izbora"

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage prostorija koje oni koriste, te je kod 46-godišnjaka pronađen spremnik za automatsku pušku i 30 komada streljiva call. 7,62x39 mm, koje je neovlašteno posjedovao.

Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, te su nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene