Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Obveze se moraju ispunjavati"

Plenković o produljenju moratorija za ovrhe građana: "Ne možemo živjeti u sustavu gdje se ne vraćaju krediti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković danas je sudjelovao na 15. konvenciji hrvatskih izvoznika, nakon koje se u obraćanju novinarima kratko osvrnuo na Vladine mjere za pomoć gospodarstvu.

"Da nismo dali takve mjere privatnom sektoru, pitanje je bi li izdržali. U travnju, svinju i lipnju mjerama je bio obuhvaćen ogroman broj poslodavaca. Sad smo išli kalibrirano, četi mjeseca nas košta oko 800 milijuna kuna", rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći" Stjepan Mesić Uhvatile ga kamere Nove TV VIDEO "Je*e mi se!": Bivši predsjednik neočekivano otkrio što misli o Plenkoviću

Na pitanje kome će banke sada izdavati moratorij na ovrhe, Plenković je kazao kako obveze koje netko preuzme mora i ispuniti. 

"Ne možemo živjeti u sustavu u kojemu će netko uzeti kredit pa ga neće vraćati. Dakle, mjere olakšavanja - da, a mjere koje bi sve skupa pretvorilo u beskrajni otpis dugova - ne ", rekao je.

Osvrnuo se i na Festival slobode, koji je u subotu u Zagrebu okupio nekoliko tisuća protivnika mjera.

"Taj prosvjed dio je šireg aktivizma na europskoj i svjetskoj razini. Svatko tko je pratio može donositi svoje zaključke, svatko može izraziti svoje mišljenje", rekao je. 

Istaknuo je da živimo u slobodnom društvu, u kojem svatko može izraziti svoje mišljenje, ali će na kraju velika većina "obrazovanih, informiranih, mudrih i odgovornih ljudi pokloniti povjerenje onome za koga misli da je pouzdaniji".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene