Premijer Andrej Plenković danas je sudjelovao na konferenciji veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske.

Galerija


Po okončanju današnje konferencije veleposlanika i generalnih konzula Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković objavio popis zemalja iz kojih građani mogu slobodno ući u Hrvatsku: "Otvaramo se za turizam" Andrej Plenković Premijer Plenković: "Za Hrvatsku je predviđeno 10 milijardi eura. Vidi se koliko je važno da smo članica EU-a"

Izmeđi ostalog komentirao je napad u Kninu te spornu sliku poglavnika Ante Pavelića koju bivši ministar Lovro Kuščević ima u svojem objektu za iznajmljivanje.

Na kraju razgovora s novinarima odjednom se okrenuo i upitao: "Tko me ovo gura?" Potom se okrenuo i kazao: "Dobro! Mislio sam - da nije Juncker slučajno!", nasmijavši se i namignuvši novinarima.

Prije dvije godine u Bruxellesu je tadašnji predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker iznenadio Plenkovića, koji je davao izjavu, te ga uštipnuo i rukom poslao poljubac.

"On se inače voli grliti i ljubiti stalno tako da je to simpatično s njegove strane", kratko je tada prokomentirao Plenković.