Premijer Andrej Plenković danas je sudjelovao na konferenciji veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske.

Galerija


Po okončanju današnje konferencije veleposlanika i generalnih konzula Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković o Penavinom statusu na Facebooku: "Rješavat ćemo to unutarstranački" Na Sušaku se gradi bolnica (Dnevnik.hr) Za 2 i pol godine na Sušaku bi trebala niknuti bolnica popularno nazvana "Za majku i dijete": ''Više od 60 tisuća kvadrata se gradi ovdje pred nama''

Izmeđi ostalog komentirao je napad u Kninu te spornu sliku poglavnika Ante Pavelića koju bivši ministar Lovro Kuščević ima u svojem objektu za iznajmljivanje.

Na kraju razgovora s novinarima odjednom se okrenuo i upitao: "Tko me ovo gura?" Potom se okrenuo i kazao: "Dobro! Mislio sam - da nije Juncker slučajno!", nasmijavši se i namignuvši novinarima.

Prije dvije godine u Bruxellesu je tadašnji predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker iznenadio Plenkovića, koji je davao izjavu, te ga uštipnuo i rukom poslao poljubac.

"On se inače voli grliti i ljubiti stalno tako da je to simpatično s njegove strane", kratko je tada prokomentirao Plenković.