Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ustaša na kaminu

Premijer Andrej Plenković komentirao Pavelićevu fotografiju u Kuščevićevoj kući: ''Nisam mogao vjerovati''

Premijer Andrej Plenković o Pavelićevoj fotografiji (Foto: Dnevnik.hr)
Premijer Andrej Plenković o Pavelićevoj fotografiji (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Premijer Andrej Plenković o Pavelićevoj fotografiji (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković komentirao je to što u svojo spornoj vili na Braču bivši ministar uprave na kaminu ima fotografiju ustaškog vođe Ante Pavelića.

"Loše je, iznenadilo me to, nisam mogao vjerovati", rekao je u četvrtak premijer Andrej Plenković komentirajući fotografiju Ante Pavelića u bračkoj vili bivšeg ministra Lovre Kuščevića.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Premijer je najoštrije osudio incident u kafiću kod Knina, gdje su napadači upali u kafić i ozlijedili pet osoba, među kojima i devetogodišnje dijete. Naglasio je da se radi o djelima pojedinaca, a ne o klimi u društvu koja potiče nasilje. On takvu klimu ne vidi i ponavlja da su ovo djela pojedinaca koja treba sankcionirati. ''Očekujem da policija identificira i uhiti počinitelje'', rekao Plenković. Na pitanje šteti li to zemlji, rekao je da je to svakako loše.

"Uvijek ima onih koji su devijantni. Ne daj Bože da je to pravilo, to bi bila jako zabrinjavajuća okolnost u Hrvatskoj. Zato sam rekao da manjine trebaju biti dio parlamentarne većine u Hrvatskoj, da ostvaruju svoja prava. To za većinski narod nije problem, nego plus. Ako štitimo prava manjina, lakše ćemo se zalagati za prava naših manjina u tim zemljama", izjavio je predsjednik Vlade.

Na pitanje o povećanju plaća u javnom sektoru i inzistiranja ministara Blaženke Divjak i Milana Kujundžića, Plenković je rekao ih razumije kao resorne ministre, ali naglasio da moramo biti principijelni. ''Nije problem dizati plaće ako se ima'', rekao je.

"Trebamo se prostrijeti koliko smo dugi i široki. Ako smo dvaput ostvarili suficit, znači da pazimo i trošimo koliko imamo", rekao je Plenković.

Na pitanje o doprinosu Milijana Brkića u kampanji Kolinde Grabar- Kitarović premijer je rekao da očekuje doprinos svih HDZ-ovaca. "Ja se uvijek dajem sto posto, koliko mogu. Očekujem to od svih, neovisno o kome se radi", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene