Premijer Andrej Plenković komentirao je to što u svojo spornoj vili na Braču bivši ministar uprave na kaminu ima fotografiju ustaškog vođe Ante Pavelića.

Galerija


"Loše je, iznenadilo me to, nisam mogao vjerovati", rekao je u četvrtak premijer Andrej Plenković komentirajući fotografiju Ante Pavelića u bračkoj vili bivšeg ministra Lovre Kuščevića.

Vezani članci Andrej Plenković i Josip Aladrović Plenković i Aladrović predstavljaju mjere za očuvanje radnih mjesta Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Centar političke moći našao se pod kišom metaka, a na koronakalendaru obaraju se rekordi

Premijer je najoštrije osudio incident u kafiću kod Knina, gdje su napadači upali u kafić i ozlijedili pet osoba, među kojima i devetogodišnje dijete. Naglasio je da se radi o djelima pojedinaca, a ne o klimi u društvu koja potiče nasilje. On takvu klimu ne vidi i ponavlja da su ovo djela pojedinaca koja treba sankcionirati. ''Očekujem da policija identificira i uhiti počinitelje'', rekao Plenković. Na pitanje šteti li to zemlji, rekao je da je to svakako loše.

"Uvijek ima onih koji su devijantni. Ne daj Bože da je to pravilo, to bi bila jako zabrinjavajuća okolnost u Hrvatskoj. Zato sam rekao da manjine trebaju biti dio parlamentarne većine u Hrvatskoj, da ostvaruju svoja prava. To za većinski narod nije problem, nego plus. Ako štitimo prava manjina, lakše ćemo se zalagati za prava naših manjina u tim zemljama", izjavio je predsjednik Vlade.

Na pitanje o povećanju plaća u javnom sektoru i inzistiranja ministara Blaženke Divjak i Milana Kujundžića, Plenković je rekao ih razumije kao resorne ministre, ali naglasio da moramo biti principijelni. ''Nije problem dizati plaće ako se ima'', rekao je.

"Trebamo se prostrijeti koliko smo dugi i široki. Ako smo dvaput ostvarili suficit, znači da pazimo i trošimo koliko imamo", rekao je Plenković.

Na pitanje o doprinosu Milijana Brkića u kampanji Kolinde Grabar- Kitarović premijer je rekao da očekuje doprinos svih HDZ-ovaca. "Ja se uvijek dajem sto posto, koliko mogu. Očekujem to od svih, neovisno o kome se radi", zaključio je.