Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nedopustivo"

S obje strane Markova trga brujalo zbog Pavelićeve slike u Kuščevićevoj vili

Lovro Kuščević i ustaški grb (Foto: Dnevnik.hr)
Lovro Kuščević i ustaški grb (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Lovro Kuščević i ustaški grb (Foto: Dnevnik.hr) Lovro Kuščević i ustaški grb (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Mediji su otkrili da bivši ministar uprave u svojoj vili na Braču ima sliku ustaše Ante Pavelića.

Pod povećalom javnosti Lovro Kuščević se našao i zbog slike vođe ustaškog pokreta Ante Pavelića, koja se nalazi u jednoj od vila koju bivši ministar, a sada HDZ-ov saborski zastupnik iznajmljuje turistima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pred Županijskim sudom u Splitu Podignuta optužnica protiv Lovre Kuščevića, njegove supruge i još četiri osobe: "Nisam nimalo zabrinut, jedva čekam dokazati nevinost" Andrej Plenković OKRIVLJENIK USKOK-A Plenković o kandidaturi Lovre Kuščevića: "Nije on ni za što još kriv, ima se pravo kandidirati, očito ima podršku"

Pavelićeva slika nalazi se odmah pokraj biste Franje Tuđmana, na kuhinjskom kaminu. O Paveliću na Braču pričalo se u srijedu s obje strane Markova trga.

"Kao integralni dio, svi mi ministri funkcioniramo dobro. Ima li netko nešto ima ili nema, ja niti ne znam. Ni kakvu sliku netko ima ili nema i ne želim ulaziti u te detalje", rekao je ministar financija Zdravko Marić.

Minsitrica obrazovanja Blaženka Divjak za Pavelićevu sliku u Kuščevićevoj vili nije znala.
"Mislim da je to potpuno nedopustivo, ali mislim da je nedopustivo i za ostale građane s obzirom i na Ustav i na to kakvo mi društvo želimo razvijati", komentirala je Divjak.

"Ako je to istina, to je nedopustivo i to je sramotno“, izjavio je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Kuščećićev pad počeo je s aferom katastar, odnosno otkrićem kako vilu koja se u knjigama vodila kao pašnjak 11 godina nije upisao u katastar. Tada je rekao da je to sitan propust koji će brzo ispraviti. No time se zakotrljala lavina afera koje su ga na kraju koštale ministarske fotelje. U utorak su u njegove vile banuli i policijski istražitelji.

Dnevnik Nove TV u srijedu je doznao da kuću u katastar nije upisao ni danas.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene