Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rektor zagrebačkoga Sveučilišta Aleksa Bjeliš danas je uputio pismo predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću, u kojem ga moli za hitan sastanak zbog političkoga i medijskog pritiska na Sveučilište.


'Povod za slanje pisma je politički i medijski pritisak s kojim se posljednjih nekoliko mjeseci suočava Sveučilište u Zagrebu, a nakon što su se sveučilišna tijela i pripadnici akademske zajednice usudili javno kritizirati nacrte prijedloga Zakona o sveučilištu, Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o znanstvenoj djelatnosti te način njihove pripreme', navodi se u priopćenju i dodaje kako su zbog argumentirane kritike na nacrte zakona hrvatska sveučilišna zajednica, posebno Sveučilište u Zagrebu, izloženi diskreditaciji koja je nespojiva s vrijednostima pravednoga, otvorenoga i demokratskog društva.

Ističe se kako je zbog atmosfere stvorene proteklih tjedana, rektor Bjeliš u pismu zamolio predsjednika Josipovića za hitan sastanak te da je kopiju pisma poslao i predsjednici Vlade Republike Hrvatske Jadranki Kosor. (Hina)

 

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović u Popovači Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače: "Tu sam prvi put došao na biciklu..." Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske Milanović o ljudskim pravima i potezima Vlade u koronakrizi: "Moje je pravo da dišem, da kišem, da hodam. To je moja ljudska sloboda"