Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ping-Pong sa slučajem Glavaš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Osijeku uložilo je žalbu na noćašnju odluku istražnog suca Županijskog suda u Osijeku Marija Kovača kojom se taj sud proglasio mjesno nenadležnim za provođenje istrage i određivanje pritvora Branimiru Glavašu.

Istražni sudac Županijskoga suda Mario Kovač sinoć je donio odluku po kojoj taj sud proglašava mjesno nenadležnim za provođenje istrage protiv Glavaša i određivanje pritvora, s objašnjenjem da se za isto kazneno djelo protiv Glavaša već vodi kazneni postupak pred zagrebačkim Županijskim sudom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužnica u slučaju 'selotejp' je pravomoćna Slika nije dostupna Podignuta optužnica protiv Glavaša u slučaju 'selotejp'

ŽDO pak smatra da se proces protiv Glavaša treba voditi u Osijeku budući da je već pokrenuta istraga i određen pritvor za šetoricu osumnjičenika u slučaju "selotejp" za što se sumnjiči i Glavaša te da se u Zagrebu vodi drugi proces . 

Glasnogovornik ŽDO-a u Osijeku Zvonko Kuharić u izjavi navodi da u odredbama Zakona o kaznenom postupku ima više uporišta da se sudski proces vodi u Osijeku, gdje je već pokrenuta istraga i određen pritvor za šestoricu osumnjičenika za ubojstva civila u tzv. slučaju "selotejp", a za koje se sumnjiči i Branimir Glavaš.

Smatramo, kazao je Kuharić, da "treba spojiti te sudske procese jer se odnose na ista kaznena djela, dok se sudski proces koji se vodi u Zagrebu protiv Branimira Glavaša odnosi na druga djela, odnosno na tzv. slučaj "garaža".

Istražni sudac je sinoć ocijenio da su sudski procesi protiv Glavaša "identični jer se radi o istom ratu, istom mjestu počinjenja, gradu Osijeku, te budući da je jedan već u tijeku na zagrebačkom Županijskom sudu, da se tamo treba i nastaviti sudski proces Glavašu", rekao je glasnogovornik ŽDO-a Kuharić dodajući kako će dvojbenu situaciju razriješiti Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku.

Odvjetnički tim osumnjičenog Branimira Glavaša danas je primio rješenje istražnog suca Marija Kovača. Kako je rekao odvjetnik Marko Dumančić, "do petka, kada je istječe rok za podnošenje žalbe, razmislit će hoće li ili ne uložiti žalbu".

Predsjednik saborskoga Mandatno-imunitetnog povjerenstva Damir Sesvečan izjavio je danas da je to Povjerenstvo odradilo svoj posao oko zahtjeva za skidanjem imuniteta Branimiru Glavašu za pritvor.

- Što se tiče zahtjeva Državnog odvjetništva, mi smo svoj posao odradili, a ako dođe novi zahtjev za skidanjem imuniteta, Povjerenstvo se može sastati već sutra, rekao je Sesvečan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene