Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STIGLA PROMJENA

VIDEO Jako nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Pijavica prošla Zagorom, avion Croatia Airlinesa nije mogao sletjeti na Brač

Aktualno Galerija Oštećen krov u Lovreću Oštećen krov u Lovreću Foto: Mate Šamija +0 Nevrijeme u Zagori Galerija 1/2 >>
Hladna fronta prolazi preko Hrvatske i jugoistočne Europe. Kroz noć s ponedjeljka na utorak je prešla preko unutrašnjosti i sjevernog Jadrana, uz kišu, pljuskove, grmljavinu, ali i pijavice. Jedan avion morao je promijeniti destinaciju slijetanja zbog nevremena.

U selu Čaljkušići kraj Lovreća oko 12 sati stvorila se pijavica iz olujnog kumulonimbusa. Kako je rekao čitatelj za DNEVNIK.hr, oštećen je samo jedan krov, a pijavica je trajala oko 20 minuta.

Nevrijeme u Zagori Oštećen krov u Lovreću (Foto: Mate Šamija)

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 14 sati u mjestu Rudi je u vrlo kratkom vremenu palo 24 litara kiše i tuče po kvadratnom metru. U Kučićima kod Omiša palo je 11 litara, a četiri litre pale su u Trilju, gdje je čak 12 stupnjeva hladnije nego prošlog dana u isto vrijeme. Najviše kiše palo je u dijelu Gorskog kotara, do čak 46 litara po kvadratnom metru.

Nevrijeme je zahvatilo i Konjščinu, a sijevalo je i u Zagrebu.

Kako prenosi Dalmacija danas, zbog nevremena nad otokom Bračom, zrakoplov Croatia Airlinesa OU640 (De Havilland Canada Dash 8-400) nije sletio na bračku zračnu luku već je morao okružiti otok i uputiti se prema zadarskoj zračnoj luci gdje je sletio oko 14:30.

Olujni kumulonimbusi predstavljaju opasnost za zrakoplove, zbog čega ih piloti u pravilu zaobilaze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ima i štete VIDEO Stiglo najavljeno osvježenje, a s njim i nevrijeme: Stanovnike Lovreća iznenadila pijavica

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Retkovcima Pune ruke posla Oštećena krovišta, porušena stabla: Vatrogasci objavili koliko intervencija su imali zbog nevremena u Slavoniji

U drugom dijelu dana oborine će uglavnom prestati, iako povremeno može pasti još malo kiše. Prema večeri bit će smanjenje naoblake. Stiže nam osjetno zahladnjenje, u najtoplijem dijelu dana temperatura neće biti mnogo viša od jutarnje, većinom između 22 i 24, prognoziraju meteorolozi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene