Nevrijeme u Retkovcima
Nevrijeme u Retkovcima Foto: HR vrijeme

Zbog jakog grmljavinskog nevremena praćenog padalinama i olujnim vjetrom, koje je u četvrtak pogodio istočni dio zemlje, vatrogasci su imali više od 70 intervencija, uglavnom na uklanjanju srušenih stabala s cesta te oštećenja obiteljskih kuća i gospodarskih objekata.


Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) izvijestila je u petak da su na području Vukovarsko-srijemske županije zabilježene 42 intervencije prouzročenih nevremenom u čijem je saniranju bilo angažirano 95 vatrogasaca sa 45 vatrogasnih vozila. Najveći broj intervencija odnosio se na uklanjanje srušenih stabala s prometnica ili drugih površina, uklanjanje odlomljenih grana te oštećenja dijelova objekata: krovišta, oluka i sl.

Vezani članci Nevrijeme na Banovini - 3 U Petrinji je teško razaznati što je razrušeno od potresa, što od nevremena: "Svaki dan smo sve umorniji". Radove usporava i birokracija Nevrijeme u Petrinji - 1 Zbog nedjeljnog nevremena i požara angažirano 650 vatrogasaca, Civilna zaštita objavila pregled šteta po županijama

Slična situacija bila je i na području Osječko-baranjske županije gdje su u 30 intervencija sudjelovala 173 vatrogasca sa 40 vozila. Najviše intervencija bilo je na uklanjanju srušenih stabala i odlomljenih s prometnica te dijelova objekata koji su pretrpjeli određena oštećenja.

I dok su vatrogasci na kontinentu sanirali posljedice nevremena, na priobalju su gasili požare.

Jučer u 10:20 sati je lokaliziran požar raslinja na otvorenom prostoru na području Seget Gornji, Tomaši koji je buknuo u jutro 2. kolovoza u 10:15 sati zaprimljena dojava. Tijekom dana i noći organizirano je dežurstvo Dobrovoljnoga vatrogasnog društva (DVD) iz Kaštela i Seget Vranjica sa osam vatrogasaca i tri vozila. Požar raslinja na području između Mitla i Rastovca u Općini Marina, u blizini granice sa Šibensko-kninskom županijom, za koji je zaprimljena dojava jučer u 1,24 sata, ugašen je u 9 sati.

I požar na području Trnovice, u blizini granice sa BiH, za koji je Javna vatrogasna postrojba (JVP) Dubrovačko Primorje zaprimilo dojavu 4. kolovoza u 11, tijekom dana se aktivno gasio. Opožareno je oko 300 hektara trave niskog raslinja i borovine. Tijekom noći na dežurstvu ostali su JVP Dubrovačko Primorje i DVD Slano sa pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju