Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neumjerenost ih zahvatila

Ustavni sud kupuje namještaj od ebanovine za pet milijuna kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ustavni sud kupuje skupocjeni namještaj u vrijednosti od pet milijuna kuna, piše Lider. Ta je najava odmah izazvala reakciju sindikata koji kažu- takav namještaj nije primjeren državnoj instituciji.

Ustavni sud u novi namještaj planira uložiti pet milijuna kuna, a zanimljivo je i da je u raspisanom javnom natječaju do najsitnijih detalja opisan svaki komad namještaja na način da namještaj ne može dobaviti nijedan hrvatski proizvođač.

Pročitajte i ovo Ilustracija bila je presretna Amerikanka dobila na poklon rabljenu sofu, a onda se iznenadila što je ugledala Tvornica namještaja - 1 PROIZVOD S IDENTITETOM Pioniri hrvatskog namještaja: Kako je tvrtka iz Zagorja očarala francuskog premijera

U tehničkoj dokumentaciji se uz detaljan opis nalazi i slika pojedinog komada namještaja kako bi trebao izgledati uz napomenu da bi trebao izgledati 'kao Giorgetti ili neki drugi talijanski proizvođač', piše Lider.

Natječaj Ustavnog suda naljutio je i domaće proizvođače koji slučaj nazivaju skandaloznim.

Sindikati napominju kako u zemlji posrnule drvne industrije s tradicijom obrade visokokvalitetne hrastovine Ustavni sud inzistira na interijeru kojim dominira uvozna ebanovina.

'Posebno žalosti činjenica što u uvjetima teške krize i potrebe za uštedama i odricanjima na svim razinama, upravo institucija koja bi trebala svoj značaj i utjecaj u društvu temeljiti na intelektualnim i moralnim vrlinama, uopće ima potrebu za izgradnjom autoriteta i 'poliranjem' statusa nabavkom blještavih statusnih simbola', stoji u reagiranju Hrvatske udruge sindikata.

'Očito je neviđena pohlepa koja uvelike karakterizira pojavu domaće tranzicijske gospodarsko-političke elite zahvatila i one djelove društva koji bi na nju po definiciji trebali biti imuni', dodaje se.

Odgovor iz Ustavnog suda

Službenim priopćenjem oglasio se Ustavni sud. Navodi se kako je zbog nove organizacije poslovnih prostora nastalih zbog povećanja broja ustavnosudskih predmeta u tijeku preispitivanje projekta namještaja i ostale opreme za prostorije Ustavnog suda.

Predsjednica suda prof.dr.sc. Jasna Omejec kaže kako je naložila nadležnim službama da joj do srijede podnesu cjelovito izvješće o rezultatima spomenutih postupaka i radnja da bi se zadovoljile novonastale potrebe vezane za predstojeće poslovanje Ustavnog suda. Dodaje kako će mediji o svemu biti obaviješteni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene