Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić u ponedjeljak je proglasio stanje elementarne nepogode za općine Orebić, Janjina i Ston na Pelješcu, te općinu Smokvica na Korčuli, doznaje se u županiji.


U nepunih šest dana u požarima je na Pelješcu izgorjelo više od 3500 hektara površine, dio jedne vinarije, brojni vinogradi i maslinici, kao i brojne životinje. U gašenju vatrene stihije na tom su poluotoku od ponedjeljka navečer do konca vikenda sudjelovale vatrogasne snage iz cijele Hrvatske.

Vezani članci Poplava u Gunji, arhiva (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Tužiteljstvo se žalilo na presudu da je država odgovorna za štetu nastalu poplavom u Gunji Oštećene zgrade u Iranu (Foto/Arhiva: AFP) Više od 600 ozlijeđenih u snažnom potresu koji je pogodio Iran

U mjestu Smokvica na Korčuli opožareno je oko 850 ha borove šume, makije i niskog raslinja. Za sada se ne zna na koliko je procijenjena materijalna šteta općina pogođenih požarom.

Novi požari na Pelješcu i Korčuli: Gori iznad Stona i Brne

Danas je u mjestu Ston na Pelješcu planuo nov požar. "Imamo novi požar poviše škole u Stonu. Riječ je o novom požaru, dakle nije povezan s onima koji su gorjeli od ponedjeljka do subote na Pelješcu", rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Dubrovačko primorje Ivo Franušić te dodao kako je požar 'uhvaćen, ali ne i lokaliziran.'

Istaknuo je kako kanaderi i jutros zalijevaju rubove požara koji su u nepunih šest dana opustošili više od 3500 hektara površine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook