Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno aktivirani

Novi požari na Pelješcu i Korčuli: Gori iznad Stona i Brne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Ston na poluotoku Pelješcu u ponedjeljak ujutro planuo je požar, potvrdio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Dubrovačko primorje Ivo Franušić.

"Imamo novi požar poviše škole u Stonu. Riječ je o novom požaru, dakle nije povezan s onima koji su gorjeli od ponedjeljka do subote na Pelješcu", rekao je Franušić te dodao kako je požar 'uhvaćen, ali ne i lokaliziran.'

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Slika nije dostupna Najveći problem je vjetar NA PELJEŠCU UMALO KATASTROFA 'Rastegnuli su sve gume koje su imali. Neki su skakali pred vatru i gasili'

Istaknuo je kako kanaderi i jutros zalijevaju rubove požara koji su u nepunih šest dana opustošili više od 3500 hektara površine.

Pelješac: Proglašena elementarna nepogoda

Inače, u gašenju vatrene stihije na Pelješcu od ponedjeljka navečer do konca vikenda sudjelovale su vatrogasne snage iz cijele Hrvatske.

I u mjestu Brna na Korčuli ponovno se aktivirao požar, doznajemo od vatrogasnog zapovjednika dubrovačko-neretvanske županije, Stjepana Simovića. Dodao je kako požar nije velik te da će ga vatrogasci ubrzo staviti pod nadzor. (I.D/B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene