Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Horor na Svetom Duhu

Grbin: ''Ako nekome padne na pamet vaditi tijela iz hladnjače, poredati ih na podu i slikati kako bi napravio politički cirkus...''

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kazao je u subotu kako od novog zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše očekuje da otvoreno progovori o slučajevima zlostavljanja unutar Katoličke Crkve, po uzoru na druge zemlje.

''Činjenica je da je u sklopu Katoličke Crkve bilo brojnih ružnih stvari poput zlostavljanja i očekujem da o tome novi nadbiskup otvoreno progovori. Kao što je u Njemačkoj, SAD-u i Australiji vodstvo Katoličke Crkve prihvatilo svoju odgovornost i krenulo s isprikom, očekujem da se to dogodi i u Hrvatskoj'', rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin referirajući se na današnje liturgijsko slavlje na kojem Dražen Kutleša preuzima službu zagrebačkog nadbiskupa.

Što se tiče snimke iz bolnice Sveti Duh na kojoj se vide mrtva tijela kako leže na podu mrtvačnice, koju su ovih dana objavili mediji, predsjednik SDP-a rekao je kako smatra da se radi o podmetanju te od nadležnih tijela očekuje da u najkraćem roku istraže cijeli slučaj.

''Ako nekome padne na pamet vaditi tijela iz hladnjače, poredati ih na podu i slikati kako bi napravio politički cirkus, to nije samo degutantno nego i kazneno djelo povrede mira pokojnika. Službena informacija je da se radilo o smještanju i nisam čuo ništa što bi me ponukalo da u to sumnjam", kazao je nakon što je uprava bolnice Sveti Duh podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Pročitajte i ovo Mirjana Livojević, Inicijativa mladih liječnika - 1 Tijela na podu Liječnica nakon uznemirujuće snimke: "Ne želimo da bolnice budu politički poligoni i da netko vuče bodove na takvim stvarima. To je stvarno degutantno"

Pročitajte i ovo KB Sveti Duh Bio inspekcijski nadzor Iz Svetog Duha se oglasili nakon uznemirujuće snimke: "Podnijeli smo policiji prijavu"

Grbin je jutros zajedno s vodstvom stranke i zastupnicima SDP-a u Hrvatskom saboru, Europskom parlamentu i zagrebačkoj Skupštini položio cvijeće na grob prvog predsjednika stranke Ivice Račana povodom 16. godišnjice njegove smrti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene