Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PARLAMENTARNI IZBORI 2015.

Otočni sabor poručio: Prezentirajte programe za budućnost otoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruge za razvitak hrvatskih otoka, uputile su ususret parlamentarnih izbora 2015. otvoreno pismo svim političkim strankama i nezavisnim listama.

Vijeće Otočnog sabora, udruge za razvitak hrvatskih otoka, uputilo je ususret parlamentarnih izbora 2015. otvoreno pismo svim političkim strankama i nezavisnim listama koje sudjeluju na predstojećim parlamentarnim izborima, u kojem ih pozivaju da prezentiraju svoje programe za razvoj i budućnost hrvatskih otoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobili 7,3 milijuna kuna TKO JE BIO NAJŠIRE RUKE? Domoljubna koalicija objavila popis donatora Slika nije dostupna Objasnio reakciju Čačić o Petrovu: 'Ne. Ne. Ne...'

'Hrvatski su otoci prirodno bogatstvo koje, prema članku 52. Ustava RH, zajedno sa svojim nekretninama koje su od osobitoga nacionalnoga, povijesnoga, gospodarskoga i ekološkog značenja, predstavljaju posebni interes države i imaju njenu osobitu zaštitu.

Evo tko će biti glavne zvijezde na skupovima HDZ-a i SDP-a!

Stoga tražimo od svih stranaka i nezavisnih lista da javnosti, a posebno otočanima, prezentiraju svoje programe za daljnji razvoj i budućnost otoka, ističe se u pismu Vijeća Otočnog sabora.

Ako se stalno govori da su naši otoci veliki gospodarski, a posebno turistički potencijal, onda otočani moraju znati što ih čeka u sljedeće četiri godine od nove buduće vlasti. Zanima nas kako se misli zaustaviti depopulacija, kojim mjerama se misli zadržati mlade na otocima i ujednačiti načina života na otoku s načinom života na kopnu', dodaje se.

Vijeće Otočnog sabora navodi da na otocima živi oko 130.000 tisuća hrvatskih građana i to je malo biračko tijelo, raspoređeno u tri izborne jedinice, ali, kako ističe, bez obzira na to, otočani trebaju znati što o njihovu statusu misle svi sudionici parlamentarnih izbora i moguća buduća hrvatska vlada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene