Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Idućeg tjedna trebalo bi se znati i je li sastanak Milanović-Prgomet oslabio šanse lijeve koalicije za sastavljanje Vlade, smatra Vrdoljak.


Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić izjavila je u petak kako u SDP-u čekaju da im se jave iz Mosta te odrede novi termin za pregovore, ističući da Most tretiraju kao jedinstvenu cjelinu.

Vezani članci Slika nije dostupna REFORME ALI ... Most ne želi manje ministarstava, a MUP im je 'izuzetno bitan' Slika nije dostupna Petrov: Karamarko i ja ćemo biti potpredsjednici Vlade

"Na tom sastanku očekujemo razgovore o budućnosti Hrvatske, o programima na kojima bi se okupili u sljedeće četiri godine. Mislim da je to jedino važno za zemlju, da se nastavi dalje raditi", rekla je Opačić novinarima nakon predstavljanja projekta e-Hrvatska.

Upitana misli li da se Most raspada te sudjeluje li u tome SDP, odgovorila je kako u njezinoj stranci i dalje Most tretiraju kao jedinstvenu cjelinu.

"Mi i dalje tretiramo Most kao jedinstvenu cjelinu. Od njih čekamo novi termin za razgovore kao što je to bilo i prije nekoliko dana. Želimo nastaviti razgovore o budućnosti Hrvatske", poručila je Opačić.

PORUKA IZ MOST-a 'Ne možemo mi nekome reći evo ti popis dvije, tri stranice, a mi ćemo otići sjediti u Saboru'

Na pitanje hoće li na tom sastanku biti i Drago Prgomet, koji je jučer isključen iz Mosta jer je zasebno razgovarao s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, rekla je da o tome odlučuju u Mostu, a ne SDP-u.

Najavila je da će se u navečer održati sastanak novoizabranih zastupnika koalicije Hrvatske raste.

Vrdoljak: U utorak sastanak koalicije Hrvatska raste s Mostom

Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u petak da je, po njegovim saznanjima, novi sastanak koalicije Hrvatska raste i članova Mosta dogovoren za utorak, a idućeg tjedna trebalo bi se znati i je li sastanak Milanović-Prgomet oslabio šanse lijeve koalicije za sastavljanje Vlade.

Za sedam do deset dana vjerojatno će biti poznato je li sastanak Zorana Milanovića i Drage Prgometa smanjio naše šanse, odgovorio je Vrdoljak na novinarski upit o posljedicama nedavnog tajnog sastanka Milanovića i Prgometa.

Unatoč tome, lijeva koalicija prikupit će dovoljno potpisa za sastavljanje nove Vlade, poručio je Vrdoljak nakon predstavljanja klastera za personaliziranu medicinu u Ministarstvu gospodarstva.

Novinare je zanimalo i hoće li eventualni dogovor s Mostom oslabiti poziciju HNS-a u budućoj vladi.

"Zadnjih 17 godina, otkako sam u HNS-u, priča se o slabljenju naših pozicija. Onda izađemo na bilo koje od izbora i pokažemo da dobivamo župane, gradonačelnike, saborske zastupnike u onom broju u kojem to nitko nije očekivao. Tako je bilo do sada, tako će biti i sljedeći put. Sve smo jači i bolji. Ne zbog konkurencije na političkom tržištu, nego zbog naših kvaliteta", rekao je Vrdoljak. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook