Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku i javne nabave

Novi ministar graditeljstva o obnovi nakon potresa: ''Vidi se veliki napredak...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina rekao je u petak da dosadašnjom dinamikom obnove nakon potresa nitko nije zadovoljan, no vidi se veliki napredak u posljednjih nekoliko mjeseci.

Paladina je to kazao na radnom sastanku u Gornjoj Stubici, kojem su nazočili i v.d. ravnateljica Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije Snežana Penović, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić.

''U posljednjih tri, četiri mjeseca doneseno je onoliko odluka o obnovi kao u cijelom periodu dosad. Usuglasili smo se da naše sugrađane u periodu pred nama zanima isključivo ono što je moguće vidjeti golim okom, a to je broj gradilišta gdje se uklanjaju objekti, gdje se grade zamjenski objekti i gdje se izvršava konstrukcijska i nekonstrukcijska obnova'', kazao je Paladina.

Dodao je i kako treba ubrzati komunikaciju i interakciju između Ministarstva i Fonda. ''Dogovorili smo da će sljedeći sastanak biti u prvoj polovici svibnja, a zamolio sam kolege iz Ministarstva i Fonda da naše izvještavanje fokusiramo na broj gradilišta koja smo otvorili i koja ćemo otvoriti u narednim mjesecima'', rekao je ministar.

Penović: Javne nabave vrijedne više od pet milijuna kuna

Snežana Penović istaknula je da su u tijeku javne nabave vrijedne više od pet milijuna kuna, što se odnosi na projektiranje i izvođenje radova.

''Pokazuje se značaj porast aktivnosti u Fondu, a u sljedećih 15-ak dana očekujemo uklanjanje još dvije kuće i imamo u projektiranju veći broj kuća na području Krapinsko-zagorske županije'', kazala je Penović te dodala da bi konstrukcijska obnova mogla krenuti početkom ljeta.

Župan Kolar naglasio je da obnova nije počela dok se ne počne s obnovom kuća na terenu. ''Od 13. siječnja kad smo imali osmu koordinaciju, napravljen je dosta velik iskorak u pripremi dokumentacije, a ono što očekujem i što smo se dogovorili je da takav isti iskorak očekujemo u sljedećih 45 dana'', rekao je Kolar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KAD ĆE OBNOVA? Nestala zgrada u centru Zagreba: Bila je simbol teške nevolje i podsjetnik na tragediju

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić Otvaraju se i neka pitanja Produžen rok za trošenje europskog novca: Hrvoje Krešić doznaje kako je Hrvatska "kupila" vrijeme

Gornjostubički načelnik Krizmanić nakon sastanka je izjavio da je inzistirao na tome da prioritet bude rješavanje problema obitelji privremeno smještenih u Termama Jezerčica jer je upitno vrijeme do kojeg oni mogu boraviti u tom prostoru.

''Drugi su problem obiteljske kuće na klizištima, ne samo u Gornjoj Stubici, nego u Krapinsko-zagorskoj županiji i povest će se računa i o tome da se i ta tema stavi na dnevni red'', rekao je Krizmanić i dodao da se treba pronaći adekvatno rješenje da se i ti objekti zaštite.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene