Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

ANALIZA HRVOJA KREŠIĆA

Tko je Ivan Paladina i koje to veze i poslovi budućeg ministra smetaju oporbi i predsjedniku?

Aktualno Galerija Videozid Hrvoja Krešića o Ivanu Paladini - 1 Videozid Hrvoja Krešića o Ivanu Paladini - 1 Foto: DNEVNIK.hr Videozid Hrvoja Krešića o Ivanu Paladini - 2 Videozid Hrvoja Krešića o Ivanu Paladini - 2 Foto: DNEVNIK.hr Videozid Hrvoja Krešića o Ivanu Paladini - 3 Videozid Hrvoja Krešića o Ivanu Paladini - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Videozid Hrvoja Krešića o Ivanu Paladini - 4 Galerija 1/4 >>
Ono što javnost zna nekoliko dana, u utorak su doznali i, barem formalno, koalicijski partneri HDZ-a. Na sastanku u Vladi predstavljen im je kandidat za novog ministra graditeljstva, Ivan Paladina.

I dok bi on trebao dobiti jednoglasnu podršku partnera, već u startu otvaraju se upitnici oko njegovih veza prema Rusiji, a u fokusu je opet i sudbina Josipa Aladrovića.

Hrvoje Krešić je za Dnevnik Nove TV pojasnio koje to veze i poslovi budućeg ministra smetaju oporbi i predsjedniku Republike.

Radi se o, kažu u HDZ-u, mladom stručnjaku zavidne karijere. Radio je na istaknutim upravljačkim ili nadzornim mjestima u tvrtkama poput Razvoj Golf vezanoj za Srđ iznad Dubrovnika, u Titan Grupi, vodio je IGH, bio u nadzornom odboru Hidrogradnje a u projektu Kupari još uvijek ima vlasničke udjele, za koje u HDZu tvrde da ih prodaje.

Problem je u tome što iza manje-više svih tvrtki u kojima je radio stoji ruski kapital. Konkretno, ruski milijarder Sergej Gljadelkin koji je vlasnički stajao iza IGH odnosno Kupara odnosno Hidroelektre, a s kojim novi ministar više nije navodno u dobrim odnosima iako još uvijek imaju suvlasnički odnos u tvrtki koja pokušava, sada već predugo, oživjeti turistički kompleks Kupari.

Pročitajte i ovo Branko Bačić "Aladrovićev status ovisi o premijeru" Ništa od sigurnosne provjere novog ministra, dobio podršku svih koalicijskih partnera: Poznato kad će zasjesti u fotelju

Pročitajte i ovo Mislav Bago ANALIZA ZA DNEVNIK NOVE TV Mislav Bago o kandidatu za novog ministra: "Ljudi mu neće vjerovati. Oporba će iskoristiti mogućnost da ga propitaju..."

A tu je i Oksana Dvinski, nekadašnja savjetnica potpredsjednika Sberbanka Maksima Politajeva i vlasnica građevinskih tvrtki poput Titan Gradnje, koja je nedavno otišla u stečaj. Zanimljivo, Oksana je Dvinski vodila i Zakladu Nova pokoljenja koja je, pak, donirana HDZ-ovu Hrvatsku zakladu državnog savjeta. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene