Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne želi komentirati Sanadera

Pahor zadovoljan suradnjom s Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor izjavio je u ponedjeljak da i u ovoj godini očekuje konstruktivnu suradnju sa svojom hrvatskom kolegicom Jadrankom Kosor i istodobno odbio komentirati tijek predsjedničkih izbora i događaje vezane uz povratak Ive Sanadera na političku scenu.

‘I dalje želim i radujem se konstruktivnoj suradnji s hrvatskom premijerkom, kakva se pokazala lani i rezultirala uspjehom u potpisivanju arbitražnog sporazuma’, rekao je Pahor novinarima tijekom svečanosti proglašenja najpopularnije medijske osobe u Sloveniji. Plaketu najpopularnije osobe za prošlu godinu novinska kuća ‘Delo’ dodijelila je liječniku Eriku Brecelju, a Pahor je zajedno s predsjednikom Danilom Tuerkom također visoko na ljestvici popularnosti koju su sastavili čitatelji najutjecajnijeg slovenskog dnevnog lista.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Nitko ništa ne zna Pahor nema informaciju da je Sanader u Sloveniji

Govoreći o odnosima Slovenije i Hrvatske, Pahor nije želio komentirati tijek predsjedničkih izbora ni događaje vezane uz bivšeg predsjednika hrvatske vlade Ivu Sanadera. ‘To su unutarnje stvari susjedne države, ali sam zadovoljan da smo u drugoj polovici prošle godine počeli rješavati otvorena pitanja’, rekao je Pahor. Istaknuo je konstruktivnu suradnju s predsjednicom hrvatske vlade s kojom je, kako je rekao, i nedavno razgovarao telefonom i predložio joj da dođe u ‘prijateljski, neformalan’ posjet Sloveniji.

‘Sasvim je vjerojatno da će do prijateljskog neformalnog posjeta doći uskoro, kako bismo porazgovarali o nekim stvarima’, rekao je Pahor, dodavši da je hrvatsku premijerku pozvao da već idući tjedan neformalno dođe u Kranjsku Goru. Dodao je da očekuje nastavak konstruktivne suradnje s hrvatskom premijerkom i u ovoj godini i da vjeruje kako će i Slovenija ratificirati arbitražni sporazum koji je već potvrđen u Hrvatskom saboru, kako je i bilo dogovoreno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene